ALFAS VIENAS GAMTOJE receptas: unikalūs dešrainiai ir sultingi jų įdarai

Patiekalų degustacija yra gera idėja kiekvienam vakarėliui. Iškylai – taip pat.

Siūlome dešrainių receptus, kad savo mėgstamą skonį atrastų ir vegetarai, ir sojų mėgėjai, ir šviesios mėsos mylėtojai.


sultingi dešrainai, vegetarinis dešrainis, Alfo Ivanausko receptas
VGM archyvų nuotr.

Dešrainiams pagaminti reikia:

  • 1 didelio pomidoro

  • 100 g ananaso

  • Ryšulėlio kalendros

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 100 g pekino kopūsto

  • 1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 šaukšto obuolių acto

  • 2 KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių

  • 7 NATURLI šaldytų sojų kukulių

  • 1 BALTIC CHAMPIGNONS PORTOBELLO grybo

  • BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 4–5 šaukštų WOWMAMA BBQ padažo su juodaisiais česnakais

  • 3 VILNIAUS DUONOS gurmaniškų dešrainių bandelių

  • Šakelės mėtų

  • Šakelės šviežio raudonėlio

  • Šakelės bazilikų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Pomidorą, ananasą supjaustykite smulkiais kubeliais, kalendras ir aitriąsias paprikas smulkiai sukapokite. Pekino kopūstą supjaustykite stambesnėmis dalimis ir išmaišykite su DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi, obuolių actu, druska ir leiskite marinuotis apie 25–30 min.

  2. Pjaustytą ananasą sumaišykite kartu su kalendra, pomidorais, druska ir pipirais. KITCHEN ME dešreles, NATURLI sojų kukulius, BALTIC CHAMPIGNONS PORTOBELLO grybą apipurkškite BASSO purškiamu ypač tyru alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintame grilyje iš visų pusių po maždaug 2–3 min., kol apskrus ir beveik iškeps.

  3. Apkeptus sojų kukulius, grybus ir dešreles glazūruokite WOWMAMA BBQ padažu su juodaisiais česnakais ir pakartotinai apkepkite po 30 sekundžių iš kiekvienos pusės. VILNIAUS DUONOS gurmaniškas dešrainių bandeles kepkite įkaitintame grilyje po 1 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Portobelo grybą supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis.

  4. Apkeptų bandelių vidines puses patepkite BBQ padažu, dėkite ananasų ir pomidorų salotas, marinuotus pekino kopūstus. Į vieną bandelę dėkite keptas dešreles, į kitą grybus, į paskutinę sojų kukulius. Paskaninkite mėtomis, raudonėliais, bazilikais ir patiekite.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg