top of page

Plėšytos vištienos dešrainiai su čederio sūriu ir karamelizuotais baklažanais


Plėšytos vištienos dešrainiai su čederio sūriu ir karamelizuotais baklažanais, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 40 min.


Reikia:

  • 500 g vištienos krūtinėlių

  • 200 g barbekiu padažo

  • 1 baklažano

  • 1 raudonojo svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g terijakio padažo

  • 4 dešrainių bandelių

  • 1 pakuotės lydyto ementalio sūrelio

  • saujelės burokėlių lapelių

  • druska, pipirai

  • aliejaus (kepti)

1. Vištieną sudėkite į puodą ir supilkite barbekiu padažą, tiek pat vandens. Troškinkite ant lėtos ugnies, kol skystis beveik nugaruos ir vištiena lengvai suplyš. Jei reikia, pripilkite daugiau vandens ir troškinkite. Kai išsitroškins, suplėšykite dviem šakutėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Svogūną ir baklažaną supjaustykite šiaudeliais ir kepkite orkaitėje ant sviestinio popieriaus su aliejumi ir smulkintu česnaku. Kepkite apie 10 min., tada įmaišykite terijakio padažą ir dar pakepkite kelias minutes.

3. Bandeles perpjaukite per pusę ir paskrudinkite. Ant viršaus uždėkite plėšytą vištieną, sūrį ir keptus baklažanus. Papuoškite burokėlių lapais.

Naujausi įrašai

bottom of page