ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: jautienos „steiko burgeris“ ir vegetariškos jo versijos

Kai norisi nepamirštamos vakarienės, o gal ramaus vakaro su draugais. Nustebinkite visus dar neragautais „burgeriais“ ir jų skonių deriniais. O juos pagaminti galėsite ne tik ant grilio, bet ir orkaitėje ar keptuvėje.


burgerio receptas, vmg receptas
VMG nuotr.

Burgeriui pagaminti reikia:

  • Po ryšulėlį krapų, petražolių ir kalendrų

  • 1 nedidelio svogūnėlio

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 1–2 skiltelių česnako

  • Nedidelio gabaliuko imbiero

  • 1 nedidelės žaliosios citrinos

  • BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 1 vidutinio pomidoro

  • 3–4 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 3–4 ekologiškų AUGA Grill pievagrybių

  • 1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos mentės didkepsnio „Black Angus“

  • 4 NATURLI šaldytų sojų maltinių

  • 4 griežinėlių ENTREMONT ementalio sūrio

  • 3 VILNIAUS DUONA amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių

  • 2 saujų įvairių salotų lapų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  1. Krapus, petražoles, kalendrą, svogūną, aitriąją papriką, česnaką ir imbierą smulkiai supjaustykite, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir gerai išmaišykite. Į gautą žolelių mišinį įspauskite žaliosios citrinos sulčių, įpurkškite BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.

  2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, SPILVA marinuotus agurkėlius pailgomis juostelėmis, AUGA ekologiškus Grill pievagrybius perpjaukite skersai per pusę. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos mentės didkepsnį „Black Angus“, NATURLI sojų maltinukus, ir pievagrybius apipurkškite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite juodaisiais pipirais.

  3. Pievagrybius, jautieną ir sojų maltinukus dėkite į įkaitintą BIG GREEN EGG kepsninę. Pievagrybius ir sojų maltinukus kepkite po 2 min. iš kiekvienos pusės, jautienos didkepsnį kepkite 2–4 min. iš kiekvienos pusės, priklausomai, kokio kepimo mėsos norite. Iškeptus mėsainių ingredientus atskirai sudėkite ant atskirų kepimo folijos lapų. Ant pievagrybių pašlakstykite gaminto žolelių padažo, ant jautienos pabarstykite druskos, o tarp sojų maltinukų sudėkite ENTREMONT ementalio sūrį. Folijas susukite.

  4. Sojų maltinukus su sūriu dėkite į įkaitintą grilį 1–2 min. arba laikykite, kol sūris išsilydys. Jautieną ir pievagrybius susuktoje folijoje laikykite šiltai 1–2 min., kol susistovės skoniai ir susigers sultys. VILNIAUS DUONA amerikietiško stiliaus bandeles apkepkite grilyje iš abiejų pusių po 30 sekundžių, kol apskrus. Jautienos kepsnį supjaustykite griežinėliais.

  5. Ant vienos bandelės apatinės vidinės pusės dėkite ementalio sūrį, keptus pievagrybius, pomidorų griežinėlius, salotų lapus, agurkėlių juosteles, žolelių padažą ir viršutinę mėsainio bandelę. Ant sekančios bandelės tepkite žolelių padažą, dėkite sojų maltinukus su sūriu, pomidorus, agurkėlius, petražolių lapelius ir viršutinę bandelės dalį. Ant paskutinės bandelės apatinės dalies pilkite nuo keptų grybų susidariusias sultis, dėkite pjaustytą jautieną, aptepkite mėsą žolelių padažu, dėkite pomidorus, agurkėlius, salotų lapus, viršutinę bandelės dalį ir visus gamintus „burgerius“ patiekite.


Skanaus!