ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: šventinis burgeris, kuris nustebins visko ragavusiuosius (Receptas)


Pasidarykite savo popietę nepamirštamą ir pagal Alfo receptą pasigaminkite tikrą mėsainį-tortą, kuris tikrai taps šios vasaros favoritu.


burgeris-tortas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia


Šventiniam burgeriui pagaminti reikia:

  • 1–2 šaukštų majonezo

  • 1 šaukšto garstyčių

  • Žiupsnelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 vidutinio obuolio (pjaustyto smulkiais kubeliais)

  • 1 nedidelio pomidoro

  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno

  • 50 g airiško čederio sūrio TRULY IRISH

  • 2–3 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 4–5 krevečių

  • 50 g pjaustytos čioriso dešros

  • 1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“

  • BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų WOWMAMA padažo „BBQ classic Sauce“

  • 3 VILNIAUS DUONA amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių puselių

  • 1 šaukšto pomidorų padažo

  • 1 saujos gražgarsčių lapų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Majonezą, garstyčias, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, juoduosius pipirus, pusę smulkinto obuolio sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę suberkite likusius smulkintus obuolius ir gerai išmaišykite.

  2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus žiedais, airišką čederio sūrį TRULY IRISH ir SPILVA marinuotus agurkėlius plonomis juostelėmis. Krevetes ir čioriso dešrą atskirai suverkite ant iešmelių. Pomidorus ir svogūnus pabarstykite druska ir pipirais.

  3. Krevetes, čioriso dešrą ir KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ papurkškite BASSO ypač tyru alyvuogių aliejumi, krevetes ir maltinį pabarstykite juodaisiais pipirais. Abu iešmelius ir mėsainio maltinį gerai įtrynę rankomis kepkite įkaitintoje BIG GREEN EGG kepsninėje iš abiejų pusių, po maždaug 2 min., kol apskrus ir iškeps.

  4. Krevetes ir čioriso glazūruokite WOWMAMA padažu „BBQ classic Sauce“, ant jautienos maltinio uždėkite čederio sūrio juosteles, į kepsninę įdėkite VILNIAUS DUONA amerikietiško stiliaus mėsainių bandeles ir viską kepkite uždarytame grilyje apie 1 min. Krevetes pabarstykite druska.

  5. Ant apatinės bandelės vidinės pusės tepkite pomidorų padažą, dėkite salotų lapus, pjaustytus svogūnus, agurkėlius, jautienos maltinį su sūriu, patepkite BBQ padažu ir dėkite kitą bandelę. Ant viršutinės bandelės tepkite obuolių-majonezo padažą, dėkite krevetes, čioriso dešrą, pjaustytus pomidorus, svogūnus, viršutinę bandelę perteptą BBQ padažu ir patiekite.

Skanaus!