ALFAS VIENAS GAMTOJE receptas: šventinis burgeris, kuris nustebins visko ragavusiuosius (Receptas)


Pasidarykite savo popietę nepamirštamą ir pagal Alfo receptą pasigaminkite tikrą mėsainį-tortą, kuris tikrai taps šios vasaros favoritu.


burgeris-tortas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia


Šventiniam burgeriui pagaminti reikia:

  • 1–2 šaukštų majonezo

  • 1 šaukšto garstyčių

  • Žiupsnelio DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 vidutinio obuolio (pjaustyto smulkiais kubeliais)

  • 1 nedidelio pomidoro

  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno

  • 50 g airiško čederio sūrio TRULY IRISH

  • 2–3 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 4–5 krevečių

  • 50 g pjaustytos čioriso dešros

  • 1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“

  • BASSO purškiamo ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų WOWMAMA padažo „BBQ classic Sauce“

  • 3 VILNIAUS DUONA amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių puselių

  • 1 šaukšto pomidorų padažo

  • 1 saujos gražgarsčių lapų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų


  1. Majonezą, garstyčias, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, juoduosius pipirus, pusę smulkinto obuolio sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę suberkite likusius smulkintus obuolius ir gerai išmaišykite.

  2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus žiedais, airišką čederio sūrį TRULY IRISH ir SPILVA marinuotus agurkėlius plonomis juostelėmis. Krevetes ir čioriso dešrą atskirai suverkite ant iešmelių. Pomidorus ir svogūnus pabarstykite druska ir pipirais.