Dviejų skonių pica dviems: vienam – balta, kitam – raudona (Receptas)

Pica turėtų būti lyg taikos pypkė: gera ja dalintis ir draugauti. Ką daryti, jeigu mėgstamas skonis skiriasi? Kepti vieną, bet dviejų skonių picą. Tikras draugystės receptas!

pica dviems, VMGonline.lt receptai
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 15–20 min.

Orkaitės temperatūra 200 °C


Dviejų skonių picai pagaminti reikia:

  • 1 ritinėlio šviežios tešlos picai

Raudonajai pusei:

  • 60 g pomidorų padažo

  • 80 g mocarelos

  • 40 g konservuoto tuno savo sultyse

  • 40 g tarkuoto čederio

  • 6–8 ančiuvių

  • 1 kiaušinio

  • 30 g kietojo tarkuoto sūrio

Baltajam sluoksniui:

  • 2–3 bulvių

  • 50 g minkšto ožkų sūrio

  • 50 g jogurto

  • Žiupsnelio druskos

  • ½ cukinijos

  • 1–2 lapinio kopūsto lapų

  • Šlakelio aliejaus

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

1. Išvirkite bulves, sugrūskite jas su ožkų sūriu ir jogurtu, įberkite druskos.

2. Cukiniją supjaustykite kubeliais.

3. Pašalinkite storąsias lapinio kopūstų dalis, lapus sukarpykite, sumaišykite su druska ir aliejumi.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.

5. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.

6. Patepkite pusę tešlos bulvių įdaru, ant viršaus sudėliokite cukinijas, lapinius kopūstus.

7. Kitą tešlos pusę patepkite pomidorų padažu, užberkite smulkintos mocarelos, sudėliokite smulkintą tuną, užberkite čederio ir sudėliokite ančiuvius. Šaukite į orkaitę. Kepkite 5–8 min., išimkite, ant viršaus muškite kiaušinį ir dar kepkite, kol iškeps kiaušinis. Iškepusią picą pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.


Skanaus!