Rugpjūčio pica su obuoliais ir šviežių cukinijų juostelėmis (receptas)

Paprastai cukinijas verdame, kepame, troškiname. Bet išbandykite jas visai nekaltutes – šviežias, mažas ir traškančias.

Pavyzdžiui, pagardinkite cukinijų juostelėmis mėgstamą picą.

Šįkart siūlome išbandyti labai sezoninės picos su obuoliais ir cukinijomis receptą.

pica su obuoliais ir cukinijomis, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Picai su obuoliais ir cukinija pagaminti reikia:

  • 500 g miltų

  • 250 ml vandens

  • 1 pakelis sausų mielių

  • 1 šaukštelis druskos

  • 1 šaukštelis cukraus

  • 100 g majonezo

  • 300 g keptos vištienos

  • 300 g mocarelos sūrio

  • 2 obuoliai

  • 1 nedidelė cukinija

  • 1 citrinos sultys

  • Druskos

  • 8–10 riekelių šoninės

  • Baziliko lapelių

1. Mieles sumaišykite su miltais, vandeniu, druska ir cukrumi ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, truputį lipni. Palikite tešlą kilti maždaug 30 min.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.

3. Suformuokite picų papločius. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.

4. Patepkite tešlą majonezu, ant viršaus sudėliokite keptos vištienos griežinėlius, obuolių skilteles. Šaukite į orkaitę.

5. Pakepkite šoninę ir ją sulaužykite nevienodo dydžio gabaliukais. Cukiniją supjaustykite riekelėmis, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite druska. Mocarelą supjaustykite kubeliais.

6. Prieš baigiant kepti ant picos suberkite mocarelą ir trumpai pakepkite, kol sūris išsilydys. Ant iškepusios picos sudėliokite cukiniją, šoninę ir baziliko lapelius. Pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.


Skanaus!