Alavijų skonio želė su mangais, mėlynėmis ir šalavijų sėklomis (Receptas) VMGonline
top of page

Alavijų skonio želė su mangais, mėlynėmis ir šalavijų sėklomis (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 3 valandas
  • 1 min. skaitymo

Jei mėgstate gaivius, ne per saldžius desertus, alavijų želė su mangais, mėlynėmis ir šalavijų sėklomis, jums tikrai patiks.  Tai lengvai pagaminamas, labai spalvingas, vaisių skonio pilnas sluoksniuotas desertas. Ir, beje, kur kas palankesnis sveikatai nei bandelė su įdaru ar ledai su karštu šokoladu. 

Spalvinga želė dailiai atrodo stiklinėse, todėl tikrai papuoš kiekvieną vaišių stalą ar pridės saulėtos nuotaikos kasdieniams pietums ar vakarienei. 

Gera nuotaika – kiekviename šaukštelyje. Išsisaugokite receptą – jums jo dar tikrai reikės. 


želė desertas su mangais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Receptą rasite VMGONLINE.LT instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

4 asm. 

Gaminimo laikas: 25 min. (šaldymas: apie 1–2 val.)


Želė paruošti reikia:

  • 170 ml kokosų pieno

  • 1 šaukšto cukraus 

  • 70 g šalavijų sėklų 

  • 70 g šaldytų mėlynių 

  • 4–5 GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“

  • 20 g DR. OETKER želatinos

  • 500 ml ALOE VERA mangų skonio alavijų gėrimo 

  • 300 g šaldytų mangų

  • Keleto mėtų lapelių

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės 

Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu

  1. Į prikaistuvį supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų ir šalavijų sėklas. Išmaišykite, palikite 10 min., kad sėklos išbrinktų. Kaitinkite, nustatę žemą kaitrą, apie 5–7 min., kol sutirštės. Atvėsinkite.

  2. Į stiklines dėkite po kelis šaukštus šaldytų mėlynių, užpilkite pudingo ir užbarstykite trupintų GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“.

  3. DR. OETKER želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite 150 ml ALOE VERA mangų skonio alavijų gėrimo ir palikite išbrinkti. 

  4. Įkaitinkite keptuvę, sudėkite brinkintą želatiną, supilkite likusį gėrimą, suberkite šaldytus mangus ir maišydami kaitinkite, kol želatina ištirps (neužvirkite). Atvėsinkite.

  5. Stiklinėse ant pudingo užpilkite mangų želė. Palikite šaldytuve sustingti.

  6. Papuoškite šviežiais mėtų lapeliais ir tarkuota citrinos žievele. 


Gardžių atradimų.

bottom of page