top of page

Uogų želė (Receptas)

  • eglerace
  • 07-30
  • 1 min. skaitymo

Beveik akimirksniu pagaminamas gaivinantis desertas, kuris patiks daug kam: ir putojančios arbatos mėgėjams, ir įvairiausių želė fanams. Lengvas, ne per saldus ir labai uogiškas.

Reiks tik luktelėti, kol sustings, ir skanaus.

uogų želė_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimo laikas: 3 val.


Uogų želei pagaminti reikia:

  • ½ l mėgstamos putojančios arbatos

  • 1 pakelio vyšnių želė

  • Žiupsnelio citrinos žievelės

  • 1 saujos mėgstamų uogų (vyšnių, braškių, gervuogių)


1. Pakaitinkite 150 ml putojančios arbatos.

2. Suberkite į arbatą želė miltelius, citrinos žievelę, maišykite ir kaitinkite, kol želė ištirps.

3. Supilkite likusią putojančią arbatą ir išmaišykite.

4. Į indelius dėkite uogas ir supilstykite paruoštą želė.

5. Palikite sustingti.


Gardžių atradimų.

Daugiau gardžių ir greitai paruošiamų receptų vasarai rasite naujoje Alfo knygoje PRISIPRPUSI VASARA. Skaitykite ir dalinkitės visiškai nemokamai!

Alfo receptas_uogų želė

bottom of page