Svečius ir draugus nustebinsite patiekę šį šaukšteliu valgomą vermuto ir limonado kokteilį-želė su uogomis.
Lengvas, greitas, bet tobulai skanus desertas.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Kokteiliui želė pagaminti reikia:
10 g želatinos (birios arba lapeliais)
200 ml šalto vandens
1 stiklinės nesaldaus vermuto
330 g limonado su apelsinais ir granatomis
2 raudonųjų apelsinų
2 šaukštų granatų sėklų
Keleto aviečių
1. Želatiną palaikykite šaltame vandenyje apie 10 min., tada nupilkite vandenį ir maišydami
pakaitinkite, kol ji ištirps.
2. Į želatiną supilkite vermutą, limonadą su apelsinais ir granatomis, išmaišykite.
3. Apelsinus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir dėkite į pasirinktą indą, suberkite granatų sėklas ir per pusę perpjautas avietes.
4. Į indą supilkite kokteilį ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
PATARIMAI
1. Jei norite, kad kokteilis greičiau sustingtų, naudokite šaltus produktus.
2. Jei ruošite vaikams, vietoj vermuto pilkite limonadą.
Skanaus!