top of page

Horizontalus kokteilis-želė draugams (Receptas)

Svečius ir draugus nustebinsite patiekę šį šaukšteliu valgomą vermuto ir limonado kokteilį-želė su uogomis.

Lengvas, greitas, bet tobulai skanus desertas.

kokteilis-želė su uogomis_šaldytas desertas_Alfo receptas_želė su uogomis
Alfo Ivanausko nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

4 asm.


Kokteiliui želė pagaminti reikia:

  • 10 g želatinos (birios arba lapeliais)

  • 200 ml šalto vandens

  • 1 stiklinės nesaldaus vermuto

  • 330 g limonado su apelsinais ir granatomis

  • 2 raudonųjų apelsinų

  • 2 šaukštų granatų sėklų

  • Keleto aviečių


1. Želatiną palaikykite šaltame vandenyje apie 10 min., tada nupilkite vandenį ir maišydami

pakaitinkite, kol ji ištirps.

2. Į želatiną supilkite vermutą, limonadą su apelsinais ir granatomis, išmaišykite.

3. Apelsinus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir dėkite į pasirinktą indą, suberkite granatų sėklas ir per pusę perpjautas avietes.

4. Į indą supilkite kokteilį ir dėkite į šaldytuvą sustingti.


PATARIMAI

1. Jei norite, kad kokteilis greičiau sustingtų, naudokite šaltus produktus.

2. Jei ruošite vaikams, vietoj vermuto pilkite limonadą.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page