50 geriausių patiekalų pasaulyje: suplanuokite gastromaršrutą


„Nėra meilės, nuoširdesnės už meilę maistui“, teigė George'as Bernardas Shaw'as.

Stebint, kas vyksta gastronomijos pasaulyje, panašu, jog jis buvo teisus. Sukurta daugybė patiekalų, dėl kurių žmonės valandų valandas užtrunka savo virtuvėse, kad juos pagamintų, arba nukeliauja tūkstančius kilomterų į įvairias pasaulio puses, kad jų pavargautų.



Tačiau kurie iš jų yra skaniausi, geriausi? Kuriose pasaulio šalyse kepamas ir verdamas geriausias maistas pasaulyje?


Naujienų portalo CNN.com komanda pabandė sudaryti 50 skaniausių kada nors sukurtų maisto patiekalų sąrašą. Šįkart pateikiame 25 patiekalus iš sąrašo apačios. Beje, šis sąrašas gali padėti sudaryti ir vasaros kelionių maršrutus.

Pradedame!


50. Sviestiniai spraginti kukurūzai, Jungtinės Amerikos Valstijos.

Kukurūzų spragėsiai pramoninio pasaulio arkliukas yra geriausi, kai kepami dideliame kiekyje sviesto, kol išsprogsta, o valgomi vėlai vakare žiūrint mėgstamus filmus.


49. Masala dosa, Indija

Traškus ryžių paplotėtis į kurį paprastai įsukama aštrus bulvių košės mišinys ir visa tai nardinama į prieskoningą kokosų čatnį, pomidorų ir lęšių padažus bei kitus pagardus. Nuostabus pusryčių maistas, kurio dėka būsite sotūs iki pat pietų.


48. Bulvių traškučiai, Jungtinė Karalystė.

Nėra labai aišku, kada ir kur pagaminti pirmieji bulvių tarkučiai: sklinda legendos, kad jie buvo sukurti Niujorke 1853 m., bet seniausias žinomas receptas pasirodė bestseleriu tapusioje maisto gaminimo knygoje, kurią parašė Englishman William Kitchiner. Kad ir kaip būtų, šiandien bulvių traškučiai yra vienas populiariausių patiekalų", ypač jaunimo tarpe.