50 geriausių patiekalų pasaulyje: suplanuokite gastromaršrutą


„Nėra meilės, nuoširdesnės už meilę maistui“, teigė George'as Bernardas Shaw'as.

Stebint, kas vyksta gastronomijos pasaulyje, panašu, jog jis buvo teisus. Sukurta daugybė patiekalų, dėl kurių žmonės valandų valandas užtrunka savo virtuvėse, kad juos pagamintų, arba nukeliauja tūkstančius kilomterų į įvairias pasaulio puses, kad jų pavargautų.



Tačiau kurie iš jų yra skaniausi, geriausi? Kuriose pasaulio šalyse kepamas ir verdamas geriausias maistas pasaulyje?


Naujienų portalo CNN.com komanda pabandė sudaryti 50 skaniausių kada nors sukurtų maisto patiekalų sąrašą. Šįkart pateikiame 25 patiekalus iš sąrašo apačios. Beje, šis sąrašas gali padėti sudaryti ir vasaros kelionių maršrutus.

Pradedame!


50. Sviestiniai spraginti kukurūzai, Jungtinės Amerikos Valstijos.

Kukurūzų spragėsiai pramoninio pasaulio arkliukas yra geriausi, kai kepami dideliame kiekyje sviesto, kol išsprogsta, o valgomi vėlai vakare žiūrint mėgstamus filmus.


49. Masala dosa, Indija

Traškus ryžių paplotėtis į kurį paprastai įsukama aštrus bulvių košės mišinys ir visa tai nardinama į prieskoningą kokosų čatnį, pomidorų ir lęšių padažus bei kitus pagardus. Nuostabus pusryčių maistas, kurio dėka būsite sotūs iki pat pietų.


48. Bulvių traškučiai, Jungtinė Karalystė.

Nėra labai aišku, kada ir kur pagaminti pirmieji bulvių tarkučiai: sklinda legendos, kad jie buvo sukurti Niujorke 1853 m., bet seniausias žinomas receptas pasirodė bestseleriu tapusioje maisto gaminimo knygoje, kurią parašė Englishman William Kitchiner. Kad ir kaip būtų, šiandien bulvių traškučiai yra vienas populiariausių patiekalų", ypač jaunimo tarpe.



47. Jūros gėrybių paelija, Ispanija.

Jūra banguoja po kojomis, šiltas brizas kedena stalo staltiesę, įkaitusi paelijos keptuvė priešais jus. Krevetės, omaras, midijos ir sepijos derinami su baltaisiais ir juodaisiais ryžiais, įvairiomis žolelėmis, aliejumi ir druska. Populiariausias Valensijos patiekalas akimirksniu įjungia atostogų režimą galvose.




46. Som tam, Tailandas.

Kad paruoštumėte pačias populiariausias žaliąsias Tailando salotas, jums reikės smulkinto svogūno ir česnako, tamarindo ir laimo sulčių, žuvies padažo, žemės riešutų, džiovintų krevečių, pomidorų, cukranendrių pastos, pupelių ir saujelės tarkuotos žaliosios papajos. taip pat lipnių ryžių. Galimos ir kitos variacijos su krabais ir fermentuotos žuvies padažu, bet niekas neprilygsta originalo skoniui.



45. Vištienos ryžiai, Singapūras.

Ryžiai su vištiena dažnai vadinami nacionaliniu patiekalu Singapūre. Garuose virta arba kepta vištiena patiekiama su kvapniais riebiais ryžiais ir griežinėliais supjaustytu agurku. Gardinama padažais, pavyzdžiui, tamsus sojos padažas, čili su česnaku ir imbieras.


44. Poutine, Kanada

Skamba blogai, neatrodo skaniai, tačiau yra be galo skanu. „Poutine“ – tai gruzdintos bulvytės, sūrio varškė su rudas padažas. Patiekalas atsirado Kanados Kvebeko provincijoje 1950-ųjų pabaigoje ir dažniausiai valgomas po keletos alaus”.