5 Alfo triukai su kopūstais

Kopūstas yra nuostabi daržovė, nes turi ir didelę galvą, ir didelę širdį: kiekvienas valgytojas gali atrasti mėgstamą kopūsto skonį, paruošimo būdą, patiekalą. Nemėgstate raugintų, turbūt mėgstate troškintus. Nevalgote troškintų, turbūt dievinate balandėlius.

Alfas Ivanauskas prisipažįsta, kad kopūstus itin mėgsta ir dalinasi penkiais triukais, kuriuos dažnai naudoja savo virtuvėje. Išbandykite ir jūs.



1. Visi mėgsta balandėlius, bet retas kuris mėgsta juos sukti. Prieš metus sugalvojau balandėlių apkepą, turbo balandėlį, kuris tapo itin populiarus. Bet tai nėra tinginių balandėliai, tai yra vienas didelis turbo balandėlis, kepamas orkaitėje pagal mano sugalvotą receptą. Džiaugiuosi, kad šis receptas per metus subūrė tokį didelį gerbėjų būrį. Jeigu dar nebandėte, būtinai išbandykite.



2. Visi žino, kad kimči yra sveikas ir skanus patiekalas, tačiau ne visi mėgsta ilgai laukti rezultato. radau būdą, kaip kopūstus sūdyti, kad rezultatas būtų greitas ir toks traškus, kad primins šviežutėlį traškų sniegą. Šie kopūstai tiks prie naminių kotletų, dešrelių ir prie kitų patiekalų. Puikus garnyras, taip pat galima valgyti su keptomis ar virtomis bulvėmis. Receptas čia.



3. Visi mėgsta kopūstų sriubą, bet mažai kas yra bandęs virti kopūstų sriubą su grybais. Būtinai pabandykite, nes tai stulbinamo skonio derinys. Receptą rasite čia.


4. Šviežias kopūstas apskritai yra nuostabus dalykas. Jį galima naudoti net ir kepant nerealaus skonio kopūstų pyragą. Greitai pagaminamas, greitai iškepamas, labai skanus ir šiltas, ir šaltas. Tinka įsidėti į darbą ir vaikams į mokyklą. Trumpai tariant, tobulas reikalas. Receptas laukia čia.

.


5. Atradimas – kepta kopūsto galva su įvairiais pagardais. Man pačiam tai buvo atradimas. Kiekvieną mėnesį dabar kepu savo draugams ir mėgaujuosi ragaudamas pats ir žiūrėdamas, kaip mėgaujasi jie.


P. S. Su kopūstais tinka visi prieskoniai: ir krapai, ir kalendra, ir paprikos, ir citrina, ir kmynai. Kai gaminate, nepamirškite pagardinti, žinoma, ne visais iš karto.


Alfas Ivanauskas, Alfo kulinariniai patarimai

Skanaus!