Reikia lengvai pagaminamo, greito, sotaus ir visų mėgstamo pietų patiekalo? Orkaitėje keptas balandėlis yra tai, ko reikia.
Balandėliui reikia:
1 vid. dydžio raudongūžio kopūsto
1 raudonojo svogūno
2 saliero lapkočių
100 ml aliejaus
2–3 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupo „Originalus“
½ ekologiško sultinio kubelio
1 baltojo svogūno
500 g LAPINO PUOTA smulkintos triušienos
250 g virtų ryžių
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
SANTA MARIA džiovintų krapų
SANTA MARIA akmens druskos
1 skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
150 g riebios grietinės
Šalavijo lapelių (patiekti)
1. Raudongūžį kopūstą supjaustykite vid. dydžio gabalėliais, taip pat supjaustykite raudonąjį svogūną ir saliero lapkočius.
2. Sudėkite daržoves į keptuvę, supilkite aliejų ir gana stipriai apkepkite – kol suminkštės. Sudėkite SUSLAVIČIAUS pomidorų kečupą „Originalus“, sutrupinkite sultinio kubelį ir patroškinkite dar kelias minutes.
3. Baltąjį svogūną labai smulkiai supjaustykite, susmulkinkite smulkintuvu arba sutarkuokite tarka. Sumaišykite su LAPINO PUOTA smulkinta triušiena. Suberkite virtus ryžius, pagardinkite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“, SANTA MARIA džiovintais krapais ir SANTA MARIA akmens druska. Viską gerai sumaišykite.
4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
5. Pusę daržovių masės dėkite į kepimo skardą, išlyginkite. Sudėkite faršą, tolygiai jį paskirstykite. Užberkite dar džiovintų krapų. Uždenkite likusiomis troškintomis daržovėmis.
6. Ant viršaus paskirstykite smulkintus pomidorus savo sultyse, užtepkite grietinės ir gausiai užberkite pipirų. Visas kepimo laikas yra apie 50 min., bet maždaug 10 min. prieš baigdami kepti ištraukite ir ant viršaus sudėliokite šalavijo lapelius.
7. Baikite kepti, bet prieš patiekdami leiskite patiekalui 10 min. pastovėti.
ALFO PATARIMAI:
Salieras suteiks papildomo skonio ir aromato.
Į daržoves galite įtarkuoti ir šviežią morką.
Šį mega balandėlį galite gaminti ir su baltagūžiais kopūstais – tuomet rinkitės baltąjį svogūną.
Naudokite triušieną, vištieną arba sojos faršą – tai, ką turite.
Ryžius įdarui išvirkite gerai, nes pusiau apvirti ryžiai gali „ištraukti“ drėgmę iš mėsos ir faršas bus sausas.
Sultinio kubelis suteiks papildomo skonio.
Jeigu matote, kad kopūstų troškiniui trūksta sultingumo, sultinio kubelį ne trupinkite, o ištirpinkite 120–150 ml karšto vandens.
Naudokite prieskonines žoleles pagal skonį.
Jeigu pomidorai rūgštūs, subalansuokite skonį žiupsneliu cukraus arba trupučiu medaus.
Galite patiekti su bulvių koše.
Skanaus!