Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA
Reikia:
½ vidutinio dydžio baltojo kopūsto
Kelių savojinio kopūsto lapų (nebūtina)
1 didelės morkos
1 svogūno
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Sviesto (kepti)
2 didelių saujų mėgstamų grybų (voveraičių, baravykų, rudmėsių, pievagrybių)
1 skiltelės sutrinto česnako
Geros saujos džiovintų baravykų
Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
40 g smulkintų svogūnų laiškų
Laiškinio česnako arba petražolių (patiekti)
Sultiniui:
2 šviežių LAPINO PUOTA ančiukų kulšelių
Šlakelio aliejaus (kepti)
Žiupsnelio SANTA MARIA kalendrų sėklų
Žiupsnelio SANTA MARIA kmynų
Po kelis žirnelius SANTA MARIA juodųjų ir kvapiųjų pipirų
Žiupsnelio SANTA MARIA sodo prieskoninių žolelių mišinio
2 lauro lapų
1 svogūno
Žiupsnelio SANTA MARIA druskos arba 1 ekologiško MAGGI sultinio kubelio
1. Kulšeles pakepkite aliejuje ir sudėkite į puodą. Suberkite prieskonius ir stambiai supjaustytą svogūną.
2. Kopūstus supjaustykite peiliu. Morką sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Daržoves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, permaišykite ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol kopūstai išsitroškins. Sudėkite į paruoštą sultinį ir viską pavirkite 10–15 min. Galiausiai sudėkite džiovintus baravykus.
3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite stambiai pjaustytus grybus. Greitai apkepinkite ant kaitrios ugnies. Kai baigs kepti, sudėkite česnaką ir suberkite svogūnų laiškus. Dar šiek tiek pakepkite.
4. Iškepusius grybus sudėkite į sultinį ir pavirkite dar iki 15 min. Patiekite apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Jei esate vegetaras, rinkitės savo mėgstamiausią sultinį iš daržovių.
· Grybų sriubos nepervirkite! Jai pakaks vos 15 min.
· Sriubą virkite puodą uždengę dangčiu.
Skanaus!
Comments