Įspūdingas Velykų desertas su vaisiais ir uogomis

Ieškote lengvo, saldaus ir kiek netikėto deserto Velykoms? Neatsivalgomas, nekeptas, gaivinantis skanėstas, kurio receptas labai lengvas ir nesudėtingas.


Nekeptas desertas Velykoms, Alfo receptas

#Alfodidysiskulinarinissou žiūrėkite čia


Velykų desertui su vaisiais ir uogomis pagaminti reikia:

  • 1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“

  • 500 g šviežių braškių

  • 3 kiaušinių baltymų

  • 4 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 citrinos žievelės

  • 2 šaukštų citrinos sulčių

  • 1 stiklinės šaldytų mangų

  • 1 DR. OETKER vanilės ankšties

  • Pusės stiklinės kokosų pieno

  • 1 stiklinės šaldytų juodųjų serbentų

  • Mėtų lapelių (papuošti)

  1. GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ susmulkinkite rankomis į dubenį lyg gamindami tinginį.

  2. Supjaustykite braškes.

  3. Baltymus išplakite plakikliu iki standžių putų. Plakdami suberkite DANSUKKER cukraus miltelius.

  4. Į baltymų masę įtarkuokite citrinos žievelės ir įspauskite citrinos sulčių. Viską išplakite, kol baltymai bus purūs ir nekris nuo šaukšto.

  5. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite šaldytus mangus, šiek tiek cukraus miltelių, išskobtą DR. OETKER vanilės ankšties masę. Viską susmulkinkite. Supilkite kokosų pieną ir viską išmaišykite. Pildami mažiau ar daugiau kokosų pieno reguliuokite ledų tirštumą.

  6. Ant sutrupintų sausainių dėkite ledų masę. Apdėliokite ledus braškių gabaliukais. Užberkite juodųjų serbentų. Ir visą desertą uždenkite baltymų plakiniu.

  7. Su degikliu apdeginkite viršutinį sluoksnį, kol jis pasidengs auksine spalva. Papuoškite braškėmis, juodaisiais serbentais ir mėtų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

· Deserto saldumą reguliuokite dėdami mažiau ar daugiau cukraus miltelių.

· Vietoj mangų galite gaminti ananasinius ar uogų, pvz.: bra