top of page

Šefas instagrame: #chef_Dovilė ir jos labai šildantis, paprastas ir jaukus prancūziškas apkepas

Naują rubriką #Šefasinstagrame atidaro virtuvės šefė Dovilė arba pati karalienė prie puodų! Kaip tik taip moteris prisistato IG paskyroje.

bulvių apkepas, receptas

Dovilę instagrame rasite paieškos laukelyje įvedę #Chef_Dovile. Moteris su šeima gyvena Prancūzijoje, vadina save meilės emigrante. Kadangi abu su vyru jautė ir tebejaučia meilę maistui, prieš aštuonerius metus gimtajame vyro miestelyje Layrac, pietvakarių Prancūzijoje tarp Toulouse ir Bordeaux miestų, atidarė šeimos restoranėlį pavadinimu „Le Welcome”.

Tai, kuo vaišinami restoranėlio svečiai ir kuo šeima mėgaujasi namuose, rasite čia.


Kol žiema už lango, Dovilė siūlo išbandyti labai šildantį, paprastą ir jaukų prancūzišką bulvių apkepą – Tartiflette. „Šis patiekalas dažniausiai valgomas šaltuoju metų periodu, ypač populiarus Prancūzijos Alpėse. Labai paprasti ir daugelio pamėgti produktai susijungia į vieną patiekalą, kurį vainikuoja karvės pieno sūris – rebloshon. Tikras comfort food Jūsų stalui. Apie kalorijas ragaujant šį patiekalą siūlau negalvoti, o tiesiog mėgautis, kaip tai puikiai moka prancūzai!"


Tartiflette


bulvių apkeptas, šefės Dovilės receptas

4 asm


Prancūziškam bulvių apkepui iškepti reikia:

  • 1 kg bulvių

  • 1 svogūnas

  • 250 g rūkytos šoninės

  • 100 ml balto sauso vyno

  • 500 ml grietinėlės 35 proc.

  • 200 g rebloshon sūrio (galima keisti camembert ar raclette)

  • Druska, pipirai, muskatas

  1. Keptuvėje ant šiek tiek aliejaus pakepiname susmulkintą svogūną iki suminkštės. Dedame šiaudeliais pjaustytą šoninę, kepiname kelias minutes. Pilame vyną, leidžiame nugaruoti, kartas nuo karto vis pamaišant.

  2. Tuo tarpu nuskutame bulves ir virtuvės kombainu, mandolina arba tiesiog peiliu susipjaustome plonais 2-3 mm griežinėliais. Bulvių riekelių plonumas labai svarbu, nes kuo jos plonesnės, tuo labiau apkepas tirps burnoje.

  3. Pasirinktą kepimo indą aukštesniais kraštais gausiai ištepame sviestu ir dedame pusę bulvių. Jas užklojame kepintais svogūnais ir šonine. Ant viršaus dedame likusių bulvių sluoksnį.

  4. Gardiname druska, pipirais, muskatu. Užpilame grietinėlę ir šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę valandai.

  5. Jeigu matote, kad apkepas labai skrunda, pridenkite jį folijos lakštu.

  6. Patikrinti ar bulvės iškepusios, galite tiesiog įbedę peilį.

  7. Apkepui iškepus jį dosniai apklojame sūrio riekelėmis ir dedame atgal į orkaitę, kol sūris išsilydys.

  8. Prie šio apkepo labai tinka paprastos žalios salotos su Jūsų mėgstamu padažu.


Skanių atradimų!



Asmeninio archyvo nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page