top of page

Vaisinis valgomas popierius-saldainiai


valgomas popierius, vaisiniai saldainiai, Alfas vienas namuose, receptai

Laidą #Alfasvienasnamuose ir video receptą žiūrėkite ČIA


Reikia:

  • 100 g moliūgo

  • 10 vnt. džiovintų abrikosų

  • 23 šviežių slyvų

  • 1 morkos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA cinamono

  • Žiupsnelio tarkuoto šviežio imbiero

  • Šaukšto chia sėklų


1. Nulupkite moliūgą, supjaustykite jį gabaliukais. Perpjaukite slyvas į keturias dalis. Toliau nuskuskite morką, supjaustykite gabaliukais.

2. Į virtuvinį smulkintuvą sudedame moliūgą, abrikosus, slyvas, morkas. Viską sumalkite, vėliau įberkite SANTA MARIA cinamono, tarkuoto imbiero ir vėl maišykite, kol masė bus vientisa.

3. Išėmus masę iš smulkintuvo ją pavirkite keptuvėje, taip labiau atsiskleis visi skoniai ir išsigarins skysčiai. Kaitinkite kelias minutes, kol ji pasidarys tirštesnė ir sunkiai kris nuo mentelės.

4. Masę dėkite ant skardos su kepimo popieriumi, tolygiai mentele paskirstykite ją per visą plotą. Norėdami išlyginti masę galite naudotis kepimo popieriumi. Prispauskite jį ant masės ir lengvai rankomis lyginkite storesnes vietas.

5.Galite apibarstyti masę chia sėklomis. Kepimo skardą dėkite į orkaitę ir džiovinkite 6570 laipsnių temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija, kol masė taps sausa (ne trumpiau kaip 6 val.).


Alfas Ivanauskas, receptai

ALFO PATARIMAI:

· Ingredientus galite keisti pagal save, nuo jūsų priklauso, koks bus popieriaus skonis.

· Jei kepsite ant skardos, kuri yra su skylutėmis, saldainiai greičiau džius, taip sutaupysite savo laiką.

· Mases galite maišyti ir daryti skirtingų skonių junginius.

· Pirmas dvi valandas kartas nuo karto atidarykite orkaitę, nes ant orkaitės stiklo atsiranda drėgmės lašelių, kurie trukdo džiovinti saldainius, nuvalykite juos sausu rankšluosčiu.

· Jei dėsite daugiau skardų, džiovinimo procesas truks ilgiau, taip pat, galite džiovinti ne tik orkaitėje, bet ir vaisių džiovyklėje.

· Išdžiovintą popierių supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, galite susukti į juosteles.

· Saldainius galite laikyti stikliniame uždarytame inde daugiau nei mėnesį, bet jie tikrai išgaruoja per kelias dienas. Jų norisi pagaminti dar ir dar, su vis kitais skoniais.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page