top of page

Savaitės TOP5: skaitomiausi savaitės straipsniai


Pavasaris baigėsi netikėtai, bet skaniai. Grilyje grilinome mėsą ir daržoves, šventėme sūrio pyrago dieną ir mėgavomės pokalbiais apie maistą. Maisto mokslininkė, kepėja Kristina Liukaitytė apie duoną kalbėjo lyg pribuvėja apie kūdikį. Kaip iškepti ją laimingą?


Linkime Jums skaitymo džiaugsmo ir labai skanios laimės. Pasitikime vasarą!



Nors vasarą virtuvė dažnai persikels į lauką, tačiau įprastas kepimas keptuvėje vis tiek išliks aktualus. Gal ir nelabai sveikas būdas gaminti maistą, bet greitas ir skanesnis nei, tarkim. troškinimas garuose. Visgi ir keptuvėje galima kepti sveikiau. Apie tai straipsnyje Kaip kepti sveikiau pasakoja virtuvės šefė Honorata Lyndo.



Pyragų aktualumas nepriklauso nuo sezono. Tad nieko keista, kad rubrika #Gaminavaikai, kurioje šią savaitą viešėjo obuolių trupiniuotis puodeliuose, sulaukė daug dėmesio. Juk gaminti trupiniuotį taip pat smagu, kaip ir statyti smėlio pilį pajūryje!




Daugelio mūsų rytas prasideda kava. Kai kurių – kava su sviestu. Teigiama, kad butter coffee – ne šiaip kava, o kava su ypatingu poveikiu. Kokiu ir ką apie jį mano kavos ekspertas Vytautas Kratulis? Apie tai rašėme straipsnyje Nauja mada: gal sviesto į kavą? + Kavos eksperto Vytauto Kratulio nuomonė apie sviestinę kavą



Žinoma, grilis. Todėl turite tai išbandyti: geriausi grilintų daržovių receptai aktualūs visiems: ir visvalgiams, ir vegetarams. Įtraukite keletą naujų grilio receptų ir daržovių marinatų į savo vasaros valgiaraštį.

Šią savaitę, surinkusi 3 milijonus peržiūrių, finišą pasiekė tiesioginė kulinarinė laida VIENAS NAMUOSE. Ji vadinama karantino fenomenu, atradimu ir net gydančia laida, nes geras, skaniai, su meile ir įkvėpimu paruoštas maistas išties gydo. Paskutinėje laidoje Alfas Ivanauskas paruošė šventinę, bet labai greitai ir lengvai pagaminamą saldaus stalo puošmeną, tortų imperatorių – „Napoleoną"!

O geriausia naujiena yra ta, kad Alfas ne atsisveikina, o nuo birželio 8 dienos ir vėl sveikinsis su Jumis kulinarinėje laidoje VIENAS GAMTOJE!


Iki skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page