top of page

Pusryčiai su Nijole Pareigyte-Rukaitiene: „Ryte aš valgau česnakus!”

Dainininkė, laidos AŠ IKONA vedėja Nijolė Pareigytė-Rukaitienė klausinėjama apie pusryčių įpročius ir papročius daug juokėsi ir vis prašė: „Stabdykite, nes galiu pasakoti nesustodama!". Nijolė – tikriausias pusryčių žmogus, tiesa, slapta svarstantis priimti sprendimą, kuris šį titulą paverstų niekais.



Nijole, kas svarbiau pusryčiai ar vakarienė?

Visą gyvenimą buvau pusryčių žmogus. Ir mano Patricija tokia – vos tik pabudusi gali iškart eiti pusryčiauti. Aš pusryčiauti įpratusi dar nuo mokyklos laikų, kai sukūriau savo šeimą, pusryčiai taip pat tapo labai svarbūs. Bet dabar esu priaugusi svorio – kas per karantiną jo nepriaugo?! – todėl svarstau pusryčių atsisakyti. Kita vertus, jeigu nevalgau pusryčių, tada vėlai vakare labai norisi gerai pavalgyti. Reikia kažkaip pabaigti su tuo!

O dar tas įprotis suvalgyti viską, kas yra lėkštėje! Močiutė ir tėvelis visada to reikalaudavo, todėl ir šiandien kitaip negaliu: nuo stalo pakylu tik tada, kai lėkštė yra tuščia.


Kokie Tavo tradiciniai pusryčiai?

Visi šeimos nariai valgo skirtingus pusryčius – taip jau yra. Aš anksčiau valgydavau košes, bet kraujo tyrimas parodė, kad taip mėgstamų avižų turiu atsisakyti: nuo jų mane beria. Košių sumažėjo, kita vertus, dabar toks metas, kai į jas net žiūrėti nenoriu. Bet noriu varškės, kiaušinių, lašišos su avokadu ir daug daug žalumynų. Ir česnakų! Taip, ryte aš valgau ir česnakus!


Kava ar arbata?

Arbata. Kavą pradėjau gerti visai neseniai ir tai tik svečiuose, pakeliui į koncertą arba mieste. Esu arbatos žmogus, geriu japonišką arbatą – matchą su pienu. Labai skanu: tokią superinę putą pasidarau! Dabar gi visas pasaulis matchą geria – tai ir aš! Turiu jos užsipirkus bent dviems metams į priekį.

Kokie pusryčių ritualai?

Anksčiau laikiausi Stokholmo dietos, tai ji mane šio to išmokė. Jos laikantis maisto yra pakankamai, bet ne tiek daug, kad gali valgyti kiek nori, todėl stengdavausi valgydama susikoncentruoti tik į maistą, kad pajusčiau, jog pasisotinau. Išmokau valgyti tyloje ir mėgautis kiekvienu kąsniu.

Be to, kiekvieną rytą „ant tuščio skrandžio" išgeriu šaukštelį obuolių acto ir šilto vandens. Man atrodo, jis pažadina organizmą, valo jį. Be to, man skanu.


Pusryčiai mieste: ar turi mėgstamą vietelę?

Mes namuose turime terasą, dažnai joje pusryčiaujame. Man labai gera būti namuose, nes šiaip gyvenime pakankamai išsidraskau kelionėse, koncertuose, filmavimuose, tad neturiu didelio poreikio laisvu laiku dar kažkur eiti. Kai tik galiu, noriu būti namuose.


Vaikystės pusryčiai?

Pamenu tėčio košę, kurios sudėtinės dalys buvo vanduo, miltai ir dar kažkas. Bet būdavo taip skanu! Mums su broliu ausys linkdavo.

Kurį laiką tėtis darbavosi Vokietijoje, tai iš ten parsivežė vokiškos kiaušinienės receptą: ant sviesto arba aliejaus pakepinti daug svogūnų, įmušti kiaušinį arba kelis, viską gerai išmakaluoti ir va – vokiška kiaušinienė. Labai skanu!

Sumuštinis su lašiša, Alfo receptai,  vmgonline.lt
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Pusryčiai per penkias minutes pagal Nijolę.

Valgau tik juodą ruginę bemielę duoną su grūdais, ant jos dedu avokado riekelę, tada svogūniuko, rūkytos lašišos ir daug žalumynų, gardinu citrinos sultimis, sodriu geru alyvuogių aliejumi. Dar galima ir česnakiuko kas mėgstate (juokiasi). Skanaus!

Ačiū už pokalbį ir skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page