Karalienės skaniausias sumuštinis: vos 4 ingredientai ir viena svarbi taisyklė

Epochos simboliu vadinama Karalienė Elžbieta II mėgo paprastą, bet gerą maistą. Karalienė daug keliavo, ragavo įvairių tautų ir skonių patiekalų, gamintų ir patiektų išties karališkai, tačiau mėgstamiausi Jos Didenybės patiekalai yra tokie paprasti, kad ne vienas nustemba.

Karalienė mėgo vaisius ir daržoves, plaktą kiaušinienę su lašiša ir fish and chips ir ... perteptus sumuštinius.

tuno majonezo sumuštinis_Karalienės Elžbietos mėgstamas maistas_receptas_tuna mayo
Unsplash.com nuotr.

Buvęs karališkosios šeimos virtuvės šefas Owenas Hodgsonas pasidalino, kad daugybę metų prie tradicinės popiečio arbatos Karalienei būdavo patiekiami paprasčiausi sviestu ir braškių uogiene pertepti duonos sumuštinukai, kuriuos Jos Didenybė pamėgo dar vaikystėje.

Kitas Karalienės itin mėgtas sumuštinis – su tuno majonezu. Pasak buvusio šefo, Karalienė mėgo, kad sumuštinio duona būtų gausiai iš abiejų pusių aptepta sviestu, gardinta tuno majonezu, plonu agurko griežinėliu ir šviežiai maltais pipirais.


Beje, kalbant apie maistą, karališkoji šeima dar nuo Karalienės Viktorijos laikų laikosi vienos taisyklės – vengia kvadrato formos maisto. Dokumentiniame filme „Karališkosios virtuvės paslaptys“ buvęs karališkasis šefas Grahamas Newbouldas paaiškino: „Karališkoji šeima niekada nevalgo karstą primenančių kvadratinių sumuštinių, nes sakoma, kad kiekvienas, patiekęs tokios formos maistą, nori sunaikinti Monarchiją“.

Tad ruošiant sumuštinius Karalienei visada būdavo nupjaunamos duonos plutelės ir suapvalinami kampai.


 

Kaip pasigaminti tuno majonezą

Nusausinkite konservuotą tuną, sumaišykite su mėgstamu majonezu, įtarkuokite citrinos žievelės, gardinkite druska (pagal skonį), pipirais ir viską gerai išmaišykite.


Skanaus.