top of page

13 klausimų virtuvės šefui Viliui Ručinskui: „Galėčiau būti tikrai neblogas pradinukų mokytojas!"

Virtuvės šefus kalbinti įdomu taip pat, kaip ir ragauti jų kurtus kulinarinio meno kūrinius. Koks mėgstamiausias maisto produktas, kas buvo skaniausia vaikystėje, ko nebijoti gaminant ir panašius klausimus uždavėme „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ viešbučio restorano „Telegrafas“ virtuvės šefui Viliui Ručinskui.


Virtuvės šefas Vilius Ručinskas_interviu
„Grand Hotel Kempinski Vilnius“ archyvo nuotr.

1. Kokios naujausios restoranų meniu tendencijos? Kurios Jums patinka, o kurios ne?

Paskutiniu metu meniu paprastėja. Po karantino vėl atsidarę restoranai siūlo daug daugiau puikiai pažįstamų, klasikinių ir namų stiliaus patiekalų. Atrodo, kad sudėtingi paskutiniai metai mums visiems priminė apie gerai pažįstamus, vaikystės skonius. „Comfort food“ konceptas, mano nuomone, yra šiuo metu yra labai populiarus. Man tai labai patinka.


2. Produktas, kuris visada yra jūsų šaldytuve? Kodėl?

Visada turiu bent vienos rūšies gero sūrio ir tikros duonos. Grįžus namo, po ilgos darbo dienos, kepti nesinori. Šie produktai visada gelbėja.


3. Kaip jums patinka jaustis atėjus į restoraną? O kas labiausiai trikdo?

Man labiausiai patinka jaustis, kad esu laukiamas. Įėjus į restoraną man patinka matyti besišypsančius ir entuziastingus darbuotojus. Labai trikdo, kai būna priešingai.


4. Restoranas, kuriame svajojate aplankyti?

Restoranas „Narisawa” Tokijuje


Virtuvės šefas Vilius Ručinskas_interviu

5. Ko būtina paragauti gyvenime?

Manau, gyvenime reikia ragauti visko kuo daugiau. Juk gyvename tik kartą. Kai kas nustebins ir patiks, kai kas tiesiog bus ne jums. Kartais, kad produktą suprastum, priprastum ir pamiltum, reikia ragauti daug kartų, pavyzdžiui, kavą ar alyvuoges.


6. Draugiška šefo pastaba restorano lankytojams: ko niekada nedaryti atėjus į restoraną?

Jauskitės kaip namuose, bet nepamirškite, kad esate svečiai.

7. Jūsų slaptas talentas arba „Jeigu nebūčiau virtuvės šefas, galėčiau būti…”

Manau, kad galėčiau būti tikrai neblogas pradinukų mokytojas.


8. Pasidalinkite vienu triuku, kuris namuose gamintą patiekala gali kilstelti iki restoraninio patiekalo lygio.

Nebijokite naudoti druskos. Tai yra natūralus skonio stipriklis. Įdėjus nepakankamai, patiekalas būna prėskas ir nuobodus. Mano sužadėtinei paprašius, kad pataisyčiau jos ruošiamą patiekalą, jo paragavus dažniausiai atsakau, kad idėtų šiek tiek daugiau druskos.


Restoranas Telegrafas_restorano meniu_virtuvės šefas Vilius Ručinskas


9. Skaniausias vaikystės prisiminimas?

Minkšta, plakta močiutės kiaušinienė su rūkytos šoninės ir skrudintos juodos duonos gabaliukais ant viršaus.


10. Maisto produktas, kurį labiausiai mėgstate?

Kiaušiniai.

11.Ką labiausiai mėgstate gaminti namuose?

Pusryčius. 12. Koks įrankis svarbiausias šefo virtuvėje?

Vadovaujant restoranų virtuvėms, svarbiausias buvo šefo peilis. Dabar, dirbant penkių žvaigždučių viešbutyje, prie svarbiausiu įrankių prisidėjo užrašų knygelė, telefonas ir kompiuteris.

Virtuvės šefas Vilius Ručinskas_interviu

13. Ką rinktumėtės paskutinei vakarienei? „Steak frites“.


Ačiū už pokalbį.

Naujausi įrašai

bottom of page