13 klausimų virtuvės šefui Viliui Ručinskui: „Galėčiau būti tikrai neblogas pradinukų mokytojas!"

Virtuvės šefus kalbinti įdomu taip pat, kaip ir ragauti jų kurtus kulinarinio meno kūrinius. Koks mėgstamiausias maisto produktas, kas buvo skaniausia vaikystėje, ko nebijoti gaminant ir panašius klausimus uždavėme „Grand Hotel Kempinski Vilnius“ viešbučio restorano „Telegrafas“ virtuvės šefui Viliui Ručinskui.


Virtuvės šefas Vilius Ručinskas_interviu
„Grand Hotel Kempinski Vilnius“ archyvo nuotr.

1. Kokios naujausios restoranų meniu tendencijos? Kurios Jums patinka, o kurios ne?

Paskutiniu metu meniu paprastėja. Po karantino vėl atsidarę restoranai siūlo daug daugiau puikiai pažįstamų, klasikinių ir namų stiliaus patiekalų. Atrodo, kad sudėtingi paskutiniai metai mums visiems priminė apie gerai pažįstamus, vaikystės skonius. „Comfort food“ konceptas, mano nuomone, yra šiuo metu yra labai populiarus. Man tai labai patinka.


2. Produktas, kuris visada yra jūsų šaldytuve? Kodėl?

Visada turiu bent vienos rūšies gero sūrio ir tikros duonos. Grįžus namo, po ilgos darbo dienos, kepti nesinori. Šie produktai visada gelbėja.


3. Kaip jums patinka jaustis atėjus į restoraną? O kas labiausiai trikdo?

Man labiausiai patinka jaustis, kad esu laukiamas. Įėjus į restoraną man patinka matyti besišypsančius ir entuziastingus darbuotojus. Labai trikdo, kai būna priešingai.


4. Restoranas, kuriame svajojate aplankyti?

Restoranas „Narisawa” Tokijuje


Virtuvės šefas Vilius Ručinskas_interviu

5. Ko būtina paragauti gyvenime?

Manau, gyvenime reikia ragauti visko kuo daugiau. Juk gyvename tik kartą. Kai kas nustebins ir patiks, kai kas tiesiog bus ne jums. Kartais, kad produktą suprastum, priprastum ir pamiltum, reikia ragauti daug kartų, pavyzdžiui, kavą ar alyvuoges.