AŠ Ikona vmgonline

Moliūgų ir špinatų troškinys – vitamino A bomba lėkštėje


Jūrtės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2 asm.

Gaminimas 30 min.


Reikia:

  • 300 g nuvalyto moliūgo

  • 1 svogūno

  • 2–3 skiltelių česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 150 g špinatų

  • 200 ml kokosų pieno

  • ½ šaukštelio aitriosios saldžiosios paprikos

  • Druskos pagal skonį


  1. Moliūgą supjaustykite maždaug 1,5 cm dydžio kubeliais.

  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus. Sudėkite į keptuvę moliūgus ir lengvai apkepkite. Po to suberkite špinatus ir kepkite apie 5 min.

  3. Į keptuvę supilkite kokosų pieną, suberkite prieskonius ir troškinkite, kol patiekalo tūris sumažės trečdaliu. Paragaukite, jei reikia, pasūdykite.

Skanaus!


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg