top of page

Keptame moliūge patiekiama neatsivalgoma moliūgų sriuba (Receptas)

Moliūgų sriuba pagal šį receptą – labai rudeninis ir žieminis patiekalas, kuris ne tik paprastas, skanus, bet ir – efektingas, papuošiantis ir savaitgalio pietų stalą. Sriubai naudokite keptą moliūgą: bus dar skaniau.


moliūgų sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Moliūgų sriubai pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio dydžio moliūgo

  • 150 g fermentinio sūrio

  • 2 nedidelių svogūnų

  • 2 morkų

  • 2 bulvių

  • 3 skiltelių česnako

  • 100 ml grietinėlės

  • aliejaus (kepti)

  • kelių šakelių šviežių čiobrelių

  • žiupsnelio druskos

  1. Atsargiai nupjaukite moliūgo viršų, kad jį paskui būtų galima vėl uždengti. Atsargiai nupjaukite moliūgo apačią taip, kad moliūgą būtų galima pastatyti kepimo skardoje.

  2. Išskobkite moliūgą taip, kad jis taptų panašus į puodą. Stenkitės, kad sienelės nebūtų per plonos.

  3. Išskobto moliūgo masę atskirkite – sėklas išmeskite, o moliūgo minkštimą sudėkite į skardą kartu su nuvalytomis morkomis, čiobreliais, svogūnais, bulvėmis ir česnaku.

  4. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska.

  5. Daržoves kepkite tiek, kad apskrustų – iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min.

  6. Moliūgą ištepkite aliejumi iš išorės ir šaukite kepti į orkaitę (160 °C, 30 minučių).

  7. Iškepusias daržoves susmulkinkite virtuviniu smulkintuvu užpylę grietinėlės ir stiklinę vandens. Gautą masę paskaninkite čiobreliais.

  8. Sūrį sutarkuokite. Pusę sūrio įmaišykite į masę. Masę supilkite į moliūgą, likusį sūrį sudėkite ant viršaus.

  9. Moliūgą atsargiai uždenkite ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, 20 minučių skrudinimo režimu. Įdėmiai stebėkite, kad moliūgas ne sudegtų, o gražiai apskrustų.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page