Ši moliūgų sriuba turi azijietiškų motyvų. Kokosų pienas, kalendros, austrių padažas, svogūnų traškučiai moliūgų sriubai suteikia išskirtinio skonio.

6–8 asmenims
Moliūgų sriubai su batatais ir kokosų pienu pagaminti reikia:
1 vidutinio dydžio moliūgo
2 batatų
2 svogūnų
4 skiltelių česnako
1 l vištienos sultinio
400 g kokosų pieno
1 šviežios Chalapos aitriosios paprikos
šlakelio alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų žuvies padažo („fish sauce“)
druskos, juodųjų pipirų
aitriosios paprikos, kalendrų, svogūnų traškučių ir žaliųjų citrinų (papuošti)
1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalais. Svogūnus ir batatus nulupkite ir perpjaukite pusiau. Nulupkite česnaką. Taip paruoštas daržoves sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų.
2. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
3. Keptas daržoves sudėkite į puodą. Supilkite sultinį, kokosų pieną, žuvies padažą ir sudėkite Chalapos papriką. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sutrinkite.
4. Patiekite apibarstę kalendromis, svogūnų traškučiais ir smulkinta aitriąją paprika.
5. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
Gardžių atradimų.