top of page

Moliūgų sriuba su batatais ir kokosų pienu (Receptas)

Ši moliūgų sriuba turi azijietiškų motyvų. Kokosų pienas, kalendros, austrių padažas, svogūnų traškučiai moliūgų sriubai suteikia išskirtinio skonio.

moliūgų sriuba su kokosų pienu_Alfo receptas
VMG nuotr.

6–8 asmenims 


Moliūgų sriubai su batatais ir kokosų pienu pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio dydžio moliūgo

  • 2 batatų 

  • 2 svogūnų

  • 4 skiltelių česnako 

  • 1 l vištienos sultinio

  • 400 g kokosų pieno

  • 1 šviežios Chalapos aitriosios paprikos 

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • 1–2 šaukštų žuvies padažo („fish sauce“) 

  • druskos, juodųjų pipirų

  • aitriosios paprikos, kalendrų, svogūnų traškučių ir žaliųjų citrinų (papuošti)


1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalais. Svogūnus ir batatus nulupkite ir perpjaukite pusiau. Nulupkite česnaką. Taip paruoštas daržoves sudėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų. 

2. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

3. Keptas daržoves sudėkite į puodą. Supilkite sultinį, kokosų pieną, žuvies padažą ir sudėkite Chalapos papriką. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sutrinkite.

4. Patiekite apibarstę kalendromis, svogūnų traškučiais ir smulkinta aitriąją paprika.

5. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page