Jau šį ketvirtadienį MO muziejus atvers duris lankytojams, atidarymas vyks net keturias dienas. Pristatomas kaip gero laisvalaikio vieta, naujasis muziejus siūlys ne tik užsukti į parodas, kino seansus, edukacines veiklas ir kitus renginius, bet ir užkąsti. Čia taip pat bus galima pavalgyti. VMGonline.lt pasidomėjo plačiau.
„MO bistro“ koncepcija buvo pradėta kurti prieš metus – būtent tada dabartinis bistro vadovas Linas Garunkštis pradėjo kalbėtis su muziejumi dėl bendradarbiavimo. Jis vadovauja restoranui „Steakhouse Hazienda“.
Bistro interjerą puošia skaitmeniniu būdu atkurtas A. Steponavičiaus ir B. Žilytės sieninės tapybos darbo fragmentas.
Naujojo bistro logotipas
Anot pašnekovo, 50 vietų bistro žengia koja kojon su muziejumi. Parinktas interjeras yra modernus, jo akcentas – skaitmeniniu būdu atkurtas freskos fragmentas. Beveik 50 metrų ilgio Algirdo Steponavičiaus ir Birutės Žilytės freska 2015 m. buvo paskelbta valstybės saugomu kultūros paveldo objektu. Vyresniems svečiams nedidelis šios freskos fragmentas kai ką primins – legendinės, jau nebeveikiančios Vilniaus kavinės „Nykštukas“ interjerą, kurį sukūrė menininkų pora.
„Draugiškos kainos ir pamėgti įvairių pasaulio šalių patiekalai pateikiami kitaip. Tai klasikinių ir naujų skonių pusiausvyra“, – „restoraną be staltiesių“ apibūdino vadovas.
Paklaustas, kokie šios vietos privalumai, L. Garunkštis atskleidė, kad tiek darbo dienomis, tiek savaitgaliais „MO bistro“ bus galima papusryčiauti, perpiet svečiams bus siūlomi verslo pietūs, iki 22 val. čia galima užsukti vakarienės. Naujoji vieta, kurios virtuvei vadovauja šefė Rima Remeikienė, draugiška vegetarams, žaliavalgiams ir šeimoms su vaikais.
„Meniu karaliauja europietiška virtuvė, paskaninta pamėgtais Azijos virtuvės elementais. Be užkandžių, įvairių sriubų, žuvies ir mėsos patiekalų bus gausus pasirinkimas šviežios itališkos pastos iš kietagrūdžių kviečių miltų, vegetariškų patiekalų ir abejingais nepaliekančių žaliavalgiškų desertų“, – meniu patikslino jis.
Užkandžiai, salotos ir sriubos kainuos 4–8 Eur, šviežiai paruoštų makaronų patiekalai – 6 Eur, karštieji patiekalai – 8–15 Eur, desertai 1–5 Eur.
Meniu
Pusryčiai
Kruasanas 1 Eur
Avižų košė 2 Eur
Suvožtinis su kumpiu ir sūriu 3 Eur
Granola (su natūraliu jogurtu, su medumi, keptomis avižomis, cinamonu, vaisiais) 3 Eur
Belgiški vafliai 4 Eur
Užkandžiai
Šiltos šakniavaisių salotos su kalendrų puta 6,50 Eur
Balandų sėklos su morkomis ir salotomis „Radicchio“ 4,50 Eur
Burata su svieste keptomis cikorijomis ir raudonajame vyne virtomis figomis 7,50 Eur
Keptas kamemberas su čiobreliais ir lazdynų riešutais 6,50 Eur
Užtepėlės su daržovių lazdelėmis ir šilta tortilija 7 Eur
Daržovių suktinukai su aštriu ir sojos padažais 5 Eur
Gruzdintos bulvytės 2 Eur
Sriubos
Trinta perlinių kruopų sriuba su antiena 5,50 Eur
Aštri tailandietiška sriuba 6 Eur
Miso sriuba 4,50 Eur
Pastos
Fiorellini su voveraitėmis ir vytinto kumpio traškučiais 6 Eur
Pappardelle Ricce su ciberžolėmis ir keptais kalmarais 6 Eur
Strozzapreti su keptais pomidorais ir raudonėliais 6 Eur
Ravioli su kapota vištiena ir naminiu sultiniu 6 Eur
Pagrindiniai patiekalai
Baklažanai isu keptu panyru, pomidorais ir mielių dribsniais „Engevita“ 8 Eur
Lašiša, kepta apelsinų, ciberžolių ir imbierų padaže, su trintais kalafiorais 11,50 Eur
Oto filė su daržovių salsa ir juodaisiais lęšiais 14,50 Eur
Vištienos petukai su kaimiškai keptomis bulvėmis ir džiovintais svogūnais 8,50 Eur
Antienos confit su gruzdintais batatais ir portveino padažu 13,50 Eur
Veršienos žandas su virtomis bulvėmis, balzamiko acte marinuotais svogūnėliais ir kardamonu 15 Eur
Desertai
MO keksas su apelsinų sultimis 3,50 Eur
Naminiai ledai 3 Eur
Šokoladinis šokoladinis 4 Eur
Rikotos tortas 4 Eur
Žaliavalgiški desertai 4-5 Eur
Adresas: Pylimo g. 17, Vilnius
Darbo laikas: I–VII 8:00–22:00