Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Marga daržovių sriuba su kukuliais



6 asm.

Gaminimas 1 val.


Reikia:

  • 1,5 l vandens

  • 12 kukulių

  • 1 svogūnas

  • 1 morka

  • 1 salierų lapkotis

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

  • 1–2 nedidelės bulvės

  • ½ nedidelio brokolinio kopūsto

  • ½ stiklinės konservuotų kukurūzų

  • ½ nedidelio žiedinio kopūsto

  • 3–4 šakelės čiobrelių

  • ½ citrinos sulčių

  • žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės

  • druskos

1. Morką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną – kubeliais, salierų lapkotį – plonomis riekelėmis. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas nustatę mažą kaitrą.

2. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Bulves stambiai supjaustykite, o dar geriau – sulaužykite: įsmeikite į jas peilį ir šiek tiek pasukite, bet darykite tai labai atsargiai, kad nesusipjaustytumėte. Su sulaužytomis bulvėmis sriuba bus tirštesnė nei su pjaustytomis. Suberkite jas į verdantį vandenį, sudėkite ir kukulius. Virkite nustatę nedidelę kaitrą 6–7 minutes.

3. Brokolinius ir žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais. Į sriubą įberkite druskos, sudėkite čiobrelius. Sumeskite kopūstus ir virkite 2–3 minutes.

4. Galiausiai suberkite kukurūzus ir citrinos žievelę. Virkite 1–2 minutes. Pagardinkite citrinos sultimis.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg