Grybais ir rudens mišku kvepiantys namai, kai virsite šią sriubą, pažadins apetitą akimirksniu. Skaidri įvairių miško grybų sriuba, pagardinta Alfo mėgstamomis šilauogėmis pamalonins ir namiškių, ir svečių gomurius.
Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia
4 asm.
Skaidriai grybų sriubai su šilauogėmis pagaminti reikia:
1 vidutinės morkos
⅔ vidutinės cukinijos
1 vidutinio svogūno
300–400 g voveraičių ir miško grybų
5–6 šaukštų #BASSO alyvuogių aliejaus
1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 skiltelės česnako
Keleto čiobrelio šakelių
100 ml #VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno
200 g konservuotų raudonųjų pupelių
750 ml SUKČIUS natūralaus daržovių sultinio
1 saujos šilauogių
Keleto krapų šakelių
#GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“ (patiekimui)
1. Morką, cukiniją ir svogūną supjaustykite kubeliais.
2. Didesnes voveraites perpjaukite per pusę.
3. Į ZYLE keptuvę pilkite #BASSO alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada dėkite grybus ir kepinkite
ant aukštos kaitros apie keletą min.
4. Suberkite svogūnus, dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto ir berkite KOTANYI
ketverių pipirų mišinio, viską išmaišykite ir baigiant kepinti įtarkuokite česnako bei dėkite
čiobrelio. Šiek tiek pakepinkite maišydami.
5. Į kitą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite. Dėkite morkas ir jas kepinkite. Tada pilkite
VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno ir šiek tiek nugarinkite. Sudėkite pupeles ir pakaitinkite.
6. Į pasiruoštą puodą supilkite #SUKČIUS natūralų daržovių sultinį, dėkite apkeptus grybus ir
morkas su pupelėmis. Šiek tiek pavirkite, kad atsiskleistų dar daugiau grybų skonio.
7. Virimo pabaigoje suberkite cukiniją, kai pradės burbuliuoti išjunkite (nepervirkite cukinijos).
8. Pilstykite sriubą į dubenėlius, dėkite apie 7–8 šilauoges į vieną indelį, berkite pipirų, papuoškite krapais.
9. Patiekite su #GARDĖSIS juoda duona „Bočių“.
PATARIMAI
1. Galite rinktis savo mėgstamą SUKČIUS natūralų sultinį.
2. Rekomenduoju valgyti sriubą su šaukštu grietinės, kuri suteiks rūgštelės ir subalansuos finalinį skonį.
Gardžių atradimų.