top of page

Skaidri grybų sriuba su šilauogėmis (Receptas)

Grybais ir rudens mišku kvepiantys namai, kai virsite šią sriubą, pažadins apetitą akimirksniu. Skaidri įvairių miško grybų sriuba, pagardinta Alfo mėgstamomis šilauogėmis pamalonins ir namiškių, ir svečių gomurius.

Alfo receptas_grybų sriuba su šilauogėmis
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia



4 asm.


Skaidriai grybų sriubai su šilauogėmis pagaminti reikia:

  • 1 vidutinės morkos

  • ⅔ vidutinės cukinijos

  • 1 vidutinio svogūno

  • 300–400 g voveraičių ir miško grybų

  • 5–6 šaukštų #BASSO alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 1 skiltelės česnako

  • Keleto čiobrelio šakelių

  • 100 ml #VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno

  • 200 g konservuotų raudonųjų pupelių

  • 750 ml SUKČIUS natūralaus daržovių sultinio

  • 1 saujos šilauogių

  • Keleto krapų šakelių

  • #GARDĖSIS juodos duonos „Bočių“ (patiekimui)

1. Morką, cukiniją ir svogūną supjaustykite kubeliais.

2. Didesnes voveraites perpjaukite per pusę.

3. Į ZYLE keptuvę pilkite #BASSO alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada dėkite grybus ir kepinkite

ant aukštos kaitros apie keletą min.

4. Suberkite svogūnus, dėkite ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto ir berkite KOTANYI

ketverių pipirų mišinio, viską išmaišykite ir baigiant kepinti įtarkuokite česnako bei dėkite

čiobrelio. Šiek tiek pakepinkite maišydami.

5. Į kitą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite. Dėkite morkas ir jas kepinkite. Tada pilkite

VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno ir šiek tiek nugarinkite. Sudėkite pupeles ir pakaitinkite.

6. Į pasiruoštą puodą supilkite #SUKČIUS natūralų daržovių sultinį, dėkite apkeptus grybus ir

morkas su pupelėmis. Šiek tiek pavirkite, kad atsiskleistų dar daugiau grybų skonio.

7. Virimo pabaigoje suberkite cukiniją, kai pradės burbuliuoti išjunkite (nepervirkite cukinijos).

8. Pilstykite sriubą į dubenėlius, dėkite apie 7–8 šilauoges į vieną indelį, berkite pipirų, papuoškite krapais.

9. Patiekite su #GARDĖSIS juoda duona „Bočių“.


PATARIMAI

1. Galite rinktis savo mėgstamą SUKČIUS natūralų sultinį.

2. Rekomenduoju valgyti sriubą su šaukštu grietinės, kuri suteiks rūgštelės ir subalansuos finalinį skonį.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page