top of page

„Kino pavasario“ programos kokteilis iš rameno, alyvuogių aliejaus ir talento



Kulinarinis kinas – madingas kinas ir, dažnu atveju, dokumentinis. Kaip ir praėjusiais metais, pristatome gardžiausius šį mėnesį prasidedančio didžiausio Lietuvos kino festivalio „Kino pavasaris“ kąsnelius.

Šiemet ekranuose – vaidybinis filmas iš kine rečiau sutinkamo Singapūro ir trys dokumentiniai filmai, kurių centre – Ispanijos pietuose esančio Chaeno alyvuogės ir iš jų spaudžiamas aliejus, talentingasis jaunas šefas iš JAV bei mėsos industrializacija. Du iš keturių atkeliavo iš 68-ojo Berlyno kino festivalio programos, apie kurio programą rašėme pernai.

Trumpai pristatome kiekvieną filmą.

Programa: „Kritikų pasirinkimas“

Jaunas šefas, palikęs gimtąją Japoniją, leidžiasi į kulinarinę kelionę po Singapūrą ieškodamas tiesos apie iš čia kilusią motiną. Tai – garsaus režisieriaus Erico Khoo drama, kurioje pasirodo ir japonų popdievaitė Seiko Matsuda.


Programa: „Metų atradimai“

Šefo, o gal kulinarijos genijaus, Flynno McGarry karjera klostėsi žaibo greičiu. Jam – tik dvidešimt, tačiau virtuvėje jis turi daugiau patirties nei bet kuris trisdešimtmetis. Nepaprasta ir įkvepianti jaunuolio istorija, kurioje pastebėta ir tai, kas slypi už Flynno sėkmės. Nuošalėje – kadaise kino kūrėja tapti norėjusi jo motina Meg.


Programa: „Festivalių favoritai“

Pietų Ispanijoje, Andalūzijoje, yra miestas, garsėjantis alyvuogių aliejumi. Chaene auginama „Picual“ alyvuogių rūšis, iš kurios, teigiama, šiandien spaudžiamas vienas geriausių pasaulyje aliejų.


Programa: „Festivalių favoritai“

2050-aisiais pasaulyje gyvens 9 milijardai žmonių, maisto vartojimas išaugs 60 proc. Ką tuomet darysime? Filmo kūrėjams rūpi globalūs klausimai, bet, vis dėlto, savo dėmesį jie aktyviausiai sutelkia į kiaulienos pramonę. Pigios kiaulienos paklausai patenkinti, Kinijoje statomos modernios skerdyklos, o Brazilijos miškai kertami tam, kad jų žaliuotų sojų pupelės. Kam? kiaulių pašarui.


Naujausi įrašai

bottom of page