AŠ Ikona vmgonline

Keptos bulvės su migdolų ir ridikėlių lapų pestu




4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 100 g migdolų

  • 2 ridikėlių ryšelių lapų

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g kietojo sūrio

  • 1–2 šaukštų aliejaus

  • 1 citrinos sulčių

  • Žiupsnelio druskos

  • 600 g pailgų jaunų bulvių

  • 1 šaukštelio kalendros

  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos

  • 1 šaukštelio džiovintų mairūnų

  • 100 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio medaus


  1. Riešutus užmerkite vandenyje mažiausiai valandai. Nusunkite, sudėkite į smulkintuvo indą kartu su ridikėlių lapais ir česnaku. Viską susmulkinkite. Suberkite tarkuotą sūrį, supilkite aliejų, citrinos sultis, jei reikia, įdėkite medų, pasūdykite ir viską išmaišykite.

  2. Bulves perpjaukite pusiau, apibarstykite prieskoniais, druska, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min.

  3. Patiekite su ridikėlių lapų pestu.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg