Ar bandėte kepti bulves aukštyn kojom? Ne? Alfas parodys, kaip paprastai galite tai padaryti. Šis įdarytų bulvių receptas tiks ir vakarienei, ir vakarėliui.
Laidą #Alfodidysisšou žiūrėkite čia
Įdarytoms bulvėms pagaminti reikia:
5 AUGA bulvių
½ saujos tarkuoto PARMIGIANO REGGIANO parmezano sūrio
½ saujos tarkuoto čederio sūrio
4 pievagrybių
½ svogūno
3 skiltelių česnako
3 šakelių petražolių
200 g keptos vištienos
1 šaukšto BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“
3 stiebelių svogūnų laiškų
6 SPILVA marinuotų agurkėlių
4 šaukštų SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Originalus“
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 stiklinės ŽEMAITIJOS PIENO natūralaus kefyro
Bulves perpjaukite pusiau ir išskobkite. Į vieną dubenį suberkite PARMIGIANO REGGIANO parmezano ir čederio sūrį, stambesne tarka sutarkuokite pievagrybius, smulkesne – svogūną ir česnaką. Įberkite KOTANYI druskos, KOTANYI juodųjų pipirų, smulkintų petražolių, sudėkite plėšytą vištieną ir viską sumaišykite.
Mėsos įdarą sudėkite į išskobtas bulvių puseles. Į VORTEX kepimo popieriumi išklotą skardą įpilkite BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“. Tada įdaru į apačią sudėkite įdarytas bulves, jas patepkite alyvuogių aliejumi ir užberkite druskos. Kepkite 25 min. 180 °C temp. orkaitėje (jei naudosite virtas bulves, jas kepkite 10–12 min. 200–205 °C temp. orkaitėje).
Svogūnų laiškus supjaustykite įstrižai, petražoles susmulkinkite, SPILVA marinuotus agurkėlius perpjaukite išilgai. Tarp iškepusių bulvių įdėkite SUSLAVIČIAUS pomidorų padažo „Originalus“, pjaustytus agurkėlius, petražoles ir svogūnų laiškus. Taip pat galite pagardinti juodaisiais pipirais, užtarkuoti kietojo sūrio, citrinos žievelės. Bulves labai tinka patiekti su stikline ŽEMAITIJOS PIENO natūralaus kefyro.
Skanaus!
Comments