Gaivūs vaisiniai putėsiai vos iš 4 ingredientų
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Gaivūs vaisiniai putėsiai vos iš 4 ingredientų



Reikia:

  • 250 g šaldytų aviečių

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 2 kiaušinių baltymų

  • 3 lapelių DR. OETKER želatinos

  • Šviežių uogų arba vaisių (patiekti)

  • PAULUNS traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais (patiekti)


1. Šaldytas avietes išmikite iš šaldiklio 1–2 val. prieš gamindami.

2. Avietes užberkite DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, pamaigykite šaukštu, įpilkite kiaušinio baltymus ir plakite plaktuvu iki purios masės.

3. DR. OETKER želatinos lapelius užmerkite vandenyje 5–7 min. Išbrinkintus lapelius ištirpinkite nedideliame vandens kiekyje (apie 50 ml).

4. Ištirpintą želatiną supilkite į besiplakančius putėsius.

5. Putėsius galite patiekti išsyk, papuošdami šviežiomis uogomis ir PAULUNS traškiais javainiais su cinamonu, obuoliais ir migdolais bei mėtų arba šalavijų lapeliais, galite sudėti į patiekimo indelius ir sustingdyti šaldytuve, arba sudėti į hermetinį indelį ir laikyti šaldiklyje bei patiekti esant poreikiui.



ALFO PATARIMAI:

  • Šiam desertui pagaminti galite naudoti visas uogas, taip pat – mangus.

  • Į masę galite įtarkuoti apelsino arba citrinos žievelės.

  • Šią masę galite naudoti kaip tortų pertepimą.

  • Tokiu pačiu principu galite pagaminti dvi skirtingų uogų arba vaisių mases ir jas susluoksniuoti.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg