top of page

Penktadienio desertas: klasikiniai šokoladiniai putėsiai veganiškai


šokoladiniai putėsiai, veganiški šokoladiniai putėsiai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 2 val.


Reikia:

  • 50 g juodojo šokolado (su bent 60 % kakavos)

  • 60 ml akvafabos

  • 1 šaukštelio citrinos sulčių

  • ½ šaukštelio vanilės ekstrakto

  • Žiupsnelio cinamono

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

Papuošti:

  • 2 šaukštų rūgščių uogų uogienės

1. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir švelniai maišydami ištirpinkite dubenėlyje,

įstatytame į karštą, bet ne verdantį vandenį.

2. Į kambario temperatūros akvafabą supilkite citrinos sultis ir plakite 5–7 min., kol skystis virs puriomis putomis, kurios bus visiškai nebetakios. Į putas įpilkite vanilės ekstrakto, įberkite cinamono bei druskos ir plakite dar minutę. Į putas įberkite šaukštą miltelinio cukraus ir dar paplakite.

3. Į paruoštas putas atsargiai įmaišykite tirpintą šokoladą. Gerai išmaišytą masę supilkite į desertui skirtus indelius, kuriuose patieksite putėsius, ir įdėkite juos bent kelioms valandoms į šaldytuvą.

4. Patiekdami putėsius jų viršų papuoškite rūgščių uogų uogiene.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page