top of page

Daivos Žeimytės-Bilienės šaldytuve karaliauja varškė ir silkė, o kojos linksta dėl „lava cake"

Kartais televiziją iškreipia vaizdą ir formuoja nelabai teisingą nuomonę. Vargu, ar kas pagalvojo, kad toks kietas riešutėlis" kaip žurnalistė, laidų vedėja Daiva Žeimytė Bilienė mėgsta sukiotis virtuvėje. Bet ji mėsta ir karantintas čia niekuo dėtas!


Daiva, iš jūsų feisbuko įrašo, kuriame parodėte savos gamybos tortą, susidarė įspūdis. kad su virtuve Jūsų santykis toks šiek tiek per atstumą? Ar iš tiesų?

Atvirkščiai! Su virtuve mano santykis labai artimas, gaminimas yra vienas tų užsiėmimų, kuris man labai patinka tai savotiškas atsipalaidavimo būdas. Mama mane išmokė gaminti. Apskritai, tas prisiminimas pietus gaminanti mama, man yra vienas vienas gražiausių. Turiu keletą patiekalų pagal mamos receptus: jie visiems labai patinka. Tokie naminiai”. Šiaip aš labai mėgstu paprastumą visame kame, maisto gaminime taip pat.


Mamomis tapusios moterys neretai prisipažįsta atradusios ir virtuvę, gal ne tiek iš pašaukimo, kiek dėl būtinybės, palepinti mylimus ir pan. Ar pastebėjote šį pokytį ir savo gyvenime?

Kaip ir minėjau, gaminti visada mėgau, tai gi motinystė nieko iš esmės nepakeitė, gal tik būnant namie su vaiku, gaminu daugiau ir dažniau. Auginu stiprų sūnų, jau dabar jis mėgėjas pavalgyti, taigi jau suku galvą, ką jam gaminsiu, kai jis paaugs ir pradės valgyti nebe košes.


Karantinas taip pat neišvengiamai viską pakoregavo. Štai pagaminote tortą. Kaip ištiko tas tortas?

Kažkaip visada norėjau išmokti kepti tortus. Pati juos mėgstu netgi labai. Bet vis nerasdavau tam laiko. Netgi knygų apie tortus esu prisipirkusi. Tai štai karantinas viską sudėliojo taip, kaip reikia: mūsų šeima sąžiningai saugosi, negalime kada užsimanę nulėkti į parduotuvę kokių skanėstų nusipirkti, tai atėjo metas pradėti gaminti juos pačiai. Atsiverčiau Beatos knygą, ir iš dviejų tortų receptų padariau miksą”.


Įdomu, ar karantinas kažkaip pakeitė Jūsų mitybos įpročius, ritualus, susijusius su valgymu, požiūrį į maistą apskritai?

Daugiau gaminame namie ir tai yra labai gerai. Atsirado konkretus valgymo grafikas, be to, naminis maistas man visada labiau patiko. Mano vyras pradėjo daugiau gaminti, pats pripažįsta, kad jam tai atradimas ir labai patinka tai daryti.



Kokiu maistu įprastai prasideda Jūsų diena?

Pirmiausia išgeriu vandens stiklinę, šaukštą aliejaus ir šaukštą medaus. Pusryčiams dažniausiai būna košės, sumuštiniai arba varškė.


Kokią reikšmę teikiate maistui? Esate labai išranki ar kaip tik galite valgyti praktiškai bet ką?

Esu absoliučiai neišranki maistui, man tinka viskas, netgi negalėčiau pasakyti, ko nemėgstu. Mano namuose būtinai turi būti duonos, varškės ir jos produktų, riešutų, vaisių ir silkės.


Ar turite tokių patiekalų, kurie visada gelbsti, kai, tarkime, nesugalvojate, ką gaminti, arba nėra nuotaikos žaisti virtuvėje?

Mėgstu visokius troškinius. Kai sudedi tai, ką randi šaldytuve. Būna labai skanu.


Kur mėgote pietauti, pusryčiauti ar vakarieniauti iki karantino ir kur svajojate nueiti, kai jis pasibaigs ir vėl viskas atsivers?

Esu rytietiško maisto gerbėja, manau, kad kai tik jau galėsiu, eisiu valgyti sušių.


Ką skaniausio esate valgiusi iki šiol? Na, kažkas, ką prisiminus gal net sugurgia skrandis?

Lava cake”, šokoladinis suflė, yra mano vienas mėgstamiausių saldumynų, net silpna darosi, kai apie jį pagalvoju.



Kava: su kažkuo ar visiškai be jokių priedų?

Kava be kofeino, bet su pienu arba grietinėle.


Ačiū už pokalbį.




Žurnalo AŠ IKONA ir Unsplash.com nuotr.

Naujausi įrašai

bottom of page