Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Avižinis varškės apkepas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

3-4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 30-35 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Reikia:

  • 100 g avižinių dribsnių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 kiaušinio baltymo

  • 1 kiaušinio

  • 250 g varškės

  • 1 sunokusio banano

  • Žiupsnelio druskos

  • Migdolų riekelių

  • Aliejaus (pašlakstyti)

  • Keptų obuolių, kriaušių, kitų vaisių (patiekti)

1. Sutrinkite trintuvu sausus avižinius dribsnius sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinį ir kiaušinio baltymą išplakite iki tirštos masės.

2. Varškę sutrinkite kartu su bananu.

3. Viską sumaišykite kartu, pasūdykite. Masę sudėkite į pateptą aliejumi kepimo formą, išlyginkite, užberkite migdolų riekelių.

4. Kepkite apie 30-35 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar apkepas iškepęs.

5. Patiekite su keptais vaisiais.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg