Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Apsilaižysite pirštus: grietinės ir kmynų marinate kepta višta su nostalgiškomis kopūstų salotomis




Reikia:

  • 1 naminio viščiuko (~1,6–1,7 kg)

  • 250 g grietinės

  • 1 kupino šaukštelio kmynų

  • Druskos (pagal skonį)

  • 1 šaukštelio džiovinto mairūno

  • 5–6 skiltelių česnako

  • Gero žiupsnio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Garnyrui:

  • 500–600 g bulvių

  • 6–8 morkų

  • Džiovintų prieskoninių žolelių (petražolių, bazilikų, krapų)

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (pašlakstyti)

Salotoms:

  • ½ šviežio kopūsto gūžės

  • 1 rūgštaus obuolio

  • Druskos (pagal skonį)

  • 2–3 šaukštų FELIX česnakinio padažo


  1. Viščiuką nuplaukite ir nusausinkite. Grietinę sumaišykite su kmynais, druska, džiovintu mairūnu, smulkintu česnaku ir cukrumi. Gerai įtrinkite vištą marinatu – iš vidaus bei išorės – ir palikite marinuotis 6–8 val. arba per naktį.

  2. Į skardą sudėkite bulves, morkas, pabarstykite jas džiovintomis žolelėmis ir druska. Įdėkite vištą, bet paguldykite ją ant šono – taip vištos nereikės rišti. Viską pašlakstykite aliejumi.

  3. Įdėkite mėsos termometrą ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Jei jūsų orkaitė turi garų funkciją – tuomet nustatykite 25 proc. garų funkciją.

  4. Kepkite, kol vištos vidinė temperatūra pasieks 82–83 °C. Per tą laiką apverskite vištą ant kito šono, kad paukštis tolygiai apskrustų.

  5. Kopūstą plonai supjaustykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais obuolį. Sumaišykite, pasūdykite. Salotas pagardinkite FELIX česnakiniu padažu.

  6. Iškepusią vištą patiekite su daržovėmis ir kopūstų salotomis.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg