Aksominis šokoladinis tortas
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Aksominis šokoladinis tortas


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

20 cm skersmens formai

Gaminimas 20 min.

Zzz 5 val.


Reikia:

Pagrindui: 160 g šokoladinių sausainių 100 g sviesto

Putėsiams:

300 g juodojo šokolado 400 ml grietinėlės 1 kupino šaukšto tirpios kavos

10–12 minkštų džiovintų slyvų Brendžio (pagal pageidavimą)

1. Sausainius susmulkinkite, sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius, išmaišykite, suberkite į formą, labai gerai prispauskite (tai galima padaryti bulvių grūstuvu arba stiklinės dugnu) ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų.

2. Šokoladą ir 250 ml grietinėlės ištirpinkite vandens vonelėje, kartu suberkite tirpią kavą ir išmaišykite. Atvėsinkite.

3. Likusią grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su ištirpinto šokolado mase.

4. Slyvas supjaustykite ir suberkite ant torto pagrindo. Jei slyvos nėra minkštos, tuomet užmerkite jas bent valandai kokiame nors skystyje – arbatoje, sultyse, kavoje, brendyje, tiesiog vandenyje.

5. Ant viršaus užpilkite šokoladinį kremą.

6. Laikykite šaldytuve ne trumpiau nei 3 val. Puoškite valgomojo aukso lapeliais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg