top of page

9 Alfo patarimai, ką daryti su ridikėliu

Traškus, ryškus, gardžiai aitrus ridikėlis pavasarį yra visų liaupsinamas ir valgomas. Nes labai vitaminingas. Nes labai gražiai atrodo. Nes yra ištikimiausias pavasarinių salotų draugas. Bet ne tik. Ridikėlis turi kur kas daugiau amplua.


Būkite drąsūs savo virtuvėse!


ką gaminti iš ridikėlio_Alfo patarimai
VMG nuotr.

1. Ridikėlius galite valgyti žalius. Ir ne tik ridikėlius. Galite valgyti ir jų lapus: kai švieži, jie ne tik gražūs, bet ir skanūs. Net ir gamindami salotas, į jas įdėkite ne tik pjaustytą ridikėlį, bet ir supjaustytą kotelį bei lapus. Salotoms tai suteiks ypatingą skonio akcentą.


2. Labai dažnai nesusimąstome, kad ta puošni ir gausi jaunųjų ridikėlių žalia „uodega“ gali tapti dar vienu originaliu patiekalu – pestu. Jo receptą rasite čia.


3. Ridikėlius galima lengvai pamarinuoti su citrina arba su actu, o taip pat palaikyti kurį laiką pasūdytus. Taip paruošti jie pakeičia skonį ir labai tinka valgyti su natūraliu jogurtu arba grietine.


4. Jeigu norisi kažko dar įdomesnio, rekomenduoju išbandyti orkaitėje keptus ridikėlius. Apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite orkaitėje apie 15 -20 min. Iškepusius pagardinkite citrinų sultimis ir tarkuota citrinos žievele bei česnaku. Labai skanus garnyras! Salotų su keptais ridikėliais receptą rasite čia.


5. Tie, kurie mėgsta aštriau, gali išbandyti aštrų ridikėlių garnyrą. Ridikėlius supjaustykite ir pamarinuokite su šaukšteliu trinto šviežio imbiero, česnako, citrinos sultimis, čili pipiru, šiek tiek cukraus ir druskos, palaikykite 20 min. Patiekite prie azijietiškų patiekalų, sušių, ryžių ir pan.


6. Ridikėliai tinka šaltoms sriuboms. Jeigu mėgstate šaltą agurkinę sriubą, drąsiai galite gaminti ją kartu su ridikėliais. Arba šaltibarščiuose barščius pakeiskite ridikėliais. Receptas yra čia.


7. Prie humuso ir užtepėlių patiekite šviežių ridikėlių – tepkite užtepus ant šių daržovių.

Sveikas užkandis!


8. Norite kažko greito ir skanaus pusryčiams? Tiesiog smulkiai supjaustykite ridikėlį, sumaišykite jį su grūdėta varške, krapais, česnaku ir tepkite ant juodos duonos. Puikiai tinka prie virtų kiaušinių! Receptas yra čia.


9. Jeigu manote, kad ridikėlis negali būti desertas, tai pagalvokite dar kartą. O geriau tiesiog išbandykite ridikėlius su medumi! Papjaustykite ridikėlių, pakapokite šviežių mėtų, užpilkite viską šviežiu medumi ir valgykite su varškės sūriu.


Alfas Ivanauskas
VMG nuotr.


Skanaus!



Naujausi įrašai

bottom of page