Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Keptų ridikėlių salotos


Keptų ridikėlių salotos, VMGonline.lt
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Reikia:

  • 2–3 ryšelių ridikėlių

  • 4–5 didelių smidrų

  • Šlakelio aliejaus

  • Druskos, pipirų

  • 1 ilgavaisio agurko

  • 1 avokado

  • Krapų šakelių (patiekti)

Padažui:

  • 50 g graikinių riešutų

  • 200 g jogurto

  • Ryšelio krapų

  • Žiupsnelio druskos

1. Ridikėlius perpjaukite pusiau. Smidrus – įstrižai. Sudėkite į skardelę, pašlakstykite aliejumi, pasūdykite ir įberkite pipirų. Šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 10–15 min.

2. Padažui susmulkinkite riešutus kartu su jogurtu ir keliomis šakelėmis krapų, įberkite druskos.

3. Agurkus supjaustykite įstrižai, avokadą – kubeliais.

4. Serviravimo inde sudėliokite salotų ingredientus, uždėkite padažo ir patiekite su krapais.


Produktai šiam patiekalui ir daugiau VMG receptų yra www.barbora.lt

ATGAL

PASIDALINTI