2 asm.
3 didesnių bulvių
6–7 nedidelių šitakių
1 vidutinio poro
1 nykščio dydžio imbiero šaknies gabaliuko
Žiupsnelio kmynų
Žiupsnelio kalendros
1 kiaušinio
Žiupsnelio aitriųjų paprikų su druska
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto kvietinių miltų
3–4 šaukštų rapsų aliejaus
Mėgstamų prieskoninių žolelių lapelių ar valgomų žiedlapių (raudonųjų bazilikų, kalendrų, mėtų, pankolių žiedynų) (papuošimui)
Padažui:
2 šaukštų majonezo „Originalus“
1 šaukštelio sojų padažo
1 šaukštelio aštraus padažo
1. Nuskuskite bulves ir sutarkuokite jas burokine tarka.
2. Šitakius supjaustykite pailgomis juostelėmis, porą – pusžiedžiais, imbierą sutarkuokite.
3. Dubenėlyje sugrūskite kmynus ir kalendrą.
4. Į bulves įmuškite kiaušinį, berkite paruoštus prieskonius, aitriųjų paprikų su druska, dėkite porus, šitakius ir imbierą, pilkite sojų padažo. Viską išmaišykite, bemaišant sudėkite miltus.
5. Į keptuvę pilkite rapsų aliejaus, įkaitinkite ir formuokite keptuvėje blynus. Apkepkite juos iš abiejų pusių.
6. Padažui: sumaišykite majonezą „Originalus“, sojų ir aštrų padažą.
7. Patiekite blynus uždėję ant jų padažo ir papuošę prieskoninėmis žolelėmis bei valgomais žiedlapiais.
PATARIMAI
1. Šitakius galite keisti rudaisiais pievagrybiais.
Daugiau receptų ir Alfo patarimų galite pamatyti laidoje čia.