top of page

Traškūs bulviniai blynai su aštriomis arbūzo ir krevečių salotomis (Receptas)

Jeigu dar neragavote bulvinių blynų, patiektų su arbūzo ir krevečių salotomis, šis derinys gali skambėti keistokai. Tačiau kartą paragavę ragausite vėl ir vėl. Tobulas skonių, tekstūrų ir skirtingų stichijų balansas.

traškūs bulviniai blynai_Alfo receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 


4 asm.


Bulviniams blynams su krevečių ir arbūzo salotomis pagaminti reikia:

  • 5–6 vidutinio dydžio miltingų bulvių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukštelio džiovintų mairūnų

  • 1 šaukštelio druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių

  • Aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Mėtų lapelių ir mėgstamų daigų (papuošti)

SALOTOMS:

  • 1 mažos aitriosios paprikos

  • 1 ryšelio mėtų

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • 1 žaliosios citrinos tarkuotos žievelės

  • 400 g nuvalyto arbūzo

  • 400 g virtų krevečių

  • Šlakelio avokadų aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

1. Bulves sutarkuokite burokine tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis ir jį nupilkite. Sutarkuokite svogūną ir česnaką smulkesne tarka. Sumaišykite kartu su bulvėmis.

2. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir mairūnus, viską išmaišykite.

3. Stipriai įkaitinkite mažą keptuvę, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir šaukštu dėkite tešlą. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje.

4. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

5. Salotoms susmulkinkite aitriąją papriką, mėtas, sumaišykite su žaliosios citrinos sultimis, druska ir žievele. Gautą marinatą sumaišykite su arbūzo gabaliukais ir krevetėmis, pagardinkite avokadų aliejumi, užbarstykite KOTANYI aitriosios paprikos dribsnių.

6. Bulvinius blynus patiekite su krevečių salotomis. Berkite juodųjų pipirų, papuoškite mėtų lapeliais ir įvairiais daigais.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page