top of page

Ypač traškus ir plonas, milžiniškas bulvinis blynas su įvairiais pagardais (Receptas)

Turbūt nėra žmogaus, kuris atsisakytų traškaus bulvinio blyno. Išbandykite Alfo bulvinio blyno receptą, kuris tinka ir svečią pavaišinti, ir namiškius palepinti!

Bulvinis blynas, receptas
VMG nuotr.

Laidos #Alfasvienasnamuose video receptus rasite čia


3 bulviniams blynams pagaminti reikia:


  • 2–3 ridikėlių

  • ½ vidutinio ilgavaisio agurko

  • 6 vid. bulvių

  • 1 vidutinio svogūno

  • Žiupsnelio KOTANYI maltų kmynų

  • 1 kiaušinio

  • 2 šaukštų miltų

  • 12 šaukštų OBELIŲ rapsų ir čili pipirų aliejaus (kepti)

  • 3 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO žemaitiško kastinio (patiekimui)

  • 3 šaukštų ŽEMAITIJOS PIENO grietinės 30 % rieb. (patiekimui)

  • Keleto krapų šakelių (patiekimui)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. GRAEF pjaustykle supjaustykite ridikėlius ir agurkus.

2. Su burokine tarka sutarkuokite bulves ir svogūną. Įberkite pipirų, druskos, kmynų. Maišykite. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir viską išmaišykite.

3. Keptuvę išklokite kepimo popieriumi, jį ištepkite aliejumi, dėkite bulvių masę, uždekite ugnį ir kepkite didelėje kaitroje.

4. Apkepus vienai blyno pusei, padedant kepimo popieriui, apverskite blyną, galite įpilti šiek tiek aliejaus, sumažinkite ugnį ir apkepkite. Kaip tai padaryti, galite pažiūrėti laidoje (21:30 min):

5. Patiekite su kastiniu, grietine, agurkais ir ridikėliais, užberkite pipirų.


ALFO PATARIMAI:

· Blynus taip pat galite patiekti su varške.

· Taip pat galite patiekti su rūkyta, sūdyta lašiša arba ikrais.


Skanaus!


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page