top of page

Apie maisto kultą Izraelyje: kodėl prekybos centruose nėra paruoštų mišrainių ar kitų pusfabrikačių

  • 2018-10-29
  • 1 min. skaitymo

Atnaujinta: 2020-01-10


„Galvojame, kalbame apie maistą, dalijamės receptais“, – apie Izraelio virtuvę ir maisto kultūrinę svarbą pasakoja Laurina Todesaitė, maisto tinklaraštininkė ir žydiško maisto iniciatyvos autorė.

Pasak L. Todesaitės, geros šeimininkės Izraelyje yra labai vertinamos. Šalies prekybos centruose nerasite jau paruoštų mišrainių ar kitų pusgaminių, o maisto kultas iki šiol yra svarbus.

Kodėl Izraelyje nėra žydų? Kokie patiekalai buvo sukurti žydų tautos? Kokios taisyklės taikomos košeriniam maistui? Kaip reguliuojamas jo tiekimas? Kaip ruošiamasi šabatui? Ką valgo žydų vaikai? Kaip Izraelio gyventojai reaguoja į brangų ar neskanų maistą?


Laidos „Skonio iššūkis“ klausykitės kiekvieną ketvirtadienį 16.05 val., „Žinių radijo“ eteryje.

bottom of page