Antiena su daržovėmis ir terijakio padažu

Atnaujinta: 2020 m. vasario 5 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 25 min.

Orkaitės t-ra 200 °C

Reikia:

  • 2 antienos filė

  • ½ nedidelio raudonojo kopūsto

  • 400 g violetinių bulvių

  • 2 raudonųjų svogūnų

  • 2 apelsinų

  • 150 ml terijakio padažo

  • 50 ml aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

1. Įpjaukite kryžmai grotelėmis antienos filė odelę. Dėkite į šaltą keptuvę odele į apačią. Kaitinkite, kol odelė gražiai apskrus ir išsiskirs daug riebalų.

2. Kepimo skardą patepkite aliejumi. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, bulvytes perpjaukite pusiau arba palikite, kaip yra. Sudėkite visas daržoves, taip pat supjaustytus į 6–8 dalis svogūnus, viską apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska.

3. Apkeptą antienos filė dėkite šalia daržovių odele į viršų.

4. Sudėkite pjaustytus apelsinus, kelių skiltelių sultimis apšlakstykite antieną.

5. Šaukite skardą į orkaitę ir kepkite 20 min.

6. Baikite kepti po įkaitusia grilio spirale, kad gražiai apskrustų.

7. Taip pat galite naudoti ir įprastų spalvų daržoves. Patiekite su terijakio padažu.