top of page

Žaibiškai įdaryti „cannelloni“ makaronai (Receptas)

Paragavę šių greituoju būdu mėsa įdarytų makaronų, apsilaižysite pirštelius ir gaminsite dar tikrai ne vieną kartą. Lengva, greita, sotu, skanu ir itališka. Šis Alfo receptas jus tikrai maloniai nustebins.

įdaryti makaronai_greitai paruošiami makaronai_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia.


4 asm.


Įdarytiems makaronams pagaminti reikia:

  • 1 didelio svogūno

  • 3–4 česnako skiltelių

  • 3–4 BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių

  • 100 g VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno

  • 400 g LAPINO PUOTA šviežios triušienos juosmeninės dalies filė

  • 250 g maskarponės

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 150 g SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis

  • ½ l smulkintų pomidorų savo sultyse

  • 750 ml SUKČIUS natūralaus vištienos sultinio

  • 1 ryšulėlio mėgstamų žolelių (laurų lapų, čiobrelių, bazilikų, raudonėlių)

  • 500 g „cannelloni“ makaronų

  • 50 g džiovintų baravykų

  • 100 g GERMANTO sūrio „Tilsit“

  • 50 g DŽIUGAS 36 mėn. brandinimo kietojo sūrio

1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kvadratėliais, česnako skilteles susmulkinkite.

2. Į skardelę pilkite BASSO ypač tyro alyvuogių aliejaus, berkite svogūnus, KOTANYI amerikietiškų bulvyčių prieskonių. Maišydami juos kepinkite, po keleto minučių dėkite česnaką ir toliau kepinkite. Kai pasklis gardus česnako kvapas, pilkite VORUTA nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno ir troškinkite.

3. LAPINO PUOTA šviežią triušienos juosmeninės dalies filė sumalkite.

4. Į dubenį dėkite triušieną, maskarponę, berkite amerikietiškų bulvyčių prieskonių, KOTANYI

ketverių pipirų mišinio ir viską išmaišykite. Tada sudėkite šiek tiek pasmulkintus SACLA orkaitėje keptus pomidorus su alyvuogėmis, pilkite smulkintų pomidorų savo sultyse ir maišykite. Visą paruoštą masę supilkite į skardą su svogūnais. Išmaišykite.

5. Puode šiek tiek pakaitinkite SUKČIUS natūralaus vištienos sultinį kartu su žolelėmis, kad jos

atskleistų savo skonius. Ir pilkite į paruoštą masę, kad ji būtų skystesnė. Sultinio kiekį reguliuokite pagal norimą skystumą.

6. Makaronus dėkite į masę taip, kad į juos patektų padažo. Taip išdėliokite visą skardą. Jei

matysite, kad trūksta skysčio, pilkite sultinio.

7. Sudėliojus makaronus supilkite likusį sultinį, dėkite džiovintus baravykus. Pakaitinkite ant

kaitlentės, kai pradės buruliuoti, dėkite į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. 30 min.

8. Likus 10 min. dėkite tarkuoto GERMANTO sūrio „Tilsit“ ir DŽIUGAS 36 mėn. brandinimo

kietojo sūrio, tada kepkite toliau.

9. Kai ištrauksite iš orkaitės, dar leiskite šiek tiek makaronams pastovėti, tik tada pjaustykite.


PATARIMAI

1. Nepadarykite įdaro per tiršto, nes taip makaronai juo neužsipildys.

2. Jei neturite tokių makaronų namuose, galite naudoti spirales arba mažus vamzdelius, jie taip pat skaniai apkeps.

3. Jei nemėgstate grybų, galite jų nedėti.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page