top of page

Neatsivalgomi konservuoto tuno makaronai (Receptas)

Išbandykite greitai paruošiamą patiekalą, kuris tikrai privers makaronus pamilti iš naujo, nes jų ir tuno duetas tiesiog sužibės.


makaronai su tunu_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 15–20 min.


Makaronams su tunu paruošti reikia:

  • 2–3 riekelių FAZER viso grūdo dalių duonos „Bočių“

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 g kriauklės formos makaronų

  • 2 saujų vyšninių pomidorų

  • 4–5 šaukštų ypač tyro BASSO alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio SACLA kaparėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų bazilikų

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • ½ šaukšto DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo

  • 1 saujelės petražolių

  • 2 skardinių CALVO tuno savo sultyse

  • 2–3 šaukštų tarkuoto 12 mėn. brandinimo kietojo sūrio „Mild“

  • 1 saujelės šviežių bazilikų lapelių

1. Viso grūdo dalių duonos „Bočių“ riekeles sutrupinkite rankomis ir sudėkite į keptuvę. Ant vidutinės kaitros kepkite vis maišydami apie 2–3 min.

2. Česnako skilteles susmulkinkite peiliu.

3. Į keptuvę su duonos trupiniais įpilkite alyvuogių aliejaus kepimui ir dėkite 1 smulkintą česnako skiltelę. Pagardinkite tarkuota citrinos žievele.

4. Viską išmaišykite ir ant žemos kaitros dar kepkite apie 5 min. Iškeptus duonos trupinius perkelkite į lėkštę.

5. Į pasūdytą vandenį sudėkite virti kriauklės formos makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.

6. Vyšninius pomidorus supjaustykite pusiau.

7. Į keptuvę pilkite ypač tyro alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintus pomidorus. Dėkite kaparėlius ir išmaišykite.

8. Pagardinkite prieskoniais ir auksaspalviu sirupu.

9. Supilkite sojų padažą ir sudėkite smulkintas petražoles. Gerai išmaišykite.

10. Į troškintus pomidorus dėkite išvirusius makaronus ir gerai išmaišykite.

11. Makaronus su pomidorais sudėkite į lėkštę, ant viršaus dėkite tuną savo sultyse.

12. Viską apibarstykite tarkuotu 12 mėn. brandinimo kietuoju sūriu „Mild“, duonos trupiniais ir išmaišykite.

13. Papuoškite bazilikų lapeliais.


Gardžių atradimų.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page