Trisluoksnis bulvinis blynas (Receptas)

Mėgstantiesiems bulvių patiekalus šis receptas – tai tiesiog tikra bulvinio blyno bomba virtuvėje.

bulvinis blynas, Alfo Ivanausko receptas
VMG nuotr.

Laidą #Aldodidysisšou galite žiūrėti čia


Trisluoksniam bulviniam blynui iškepti reikia:

  • 2 didelių bulvių

  • ⅓ cukinijos

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės smulkinto česnako

  • 1 saujelės mėgstamų žolelių (raudonėlių, čiobrelių)

  • 2 šakelių rozmarino

  • 2 kiaušinių

  • 1 citrinos žievelės

  • 2 šaukštų miltų

  • 150 g KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių sėklų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI pipirų mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

Padažui:

  • 2 šaukštų grietinės arba graikiško jogurto

  • 2 šaukštų FELIX krienų padažo „Roast“

  1. Į vieną indą burokine tarka sutarkuokite bulves, į kitą indą – cukiniją. Į abu indus burokine tarka įtarkuokite po pusę svogūno. Į indą su cukinija įdėkite susmulkintas žoleles ir smulkintą česnaką. Į bulvių masę sudėkite rozmarino lapelius. Į abu indus įmuškite po kiaušinį ir įtarkuokite citrinos žievelės. Į bulves įberkite maltų KOTANYI pipirų mišinio, o cukiniją pabarstykite KOTANYI juodaisiais pipirais. Atskirai išmaišykite bulves ir cukinijas. Į abu indus įberkite vienodai miltų ir išmaišykite.

  2. KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ apibarstykite KOTANYI druska ir juodaisiais pipirais iš abiejų pusių. Maltinį padalinkite į 2 dalis, jas suapvalinkite.

  3. Į įkaitintą ZYLE keptuvę pilkite OBELIŲ rapsų ir kanapių sėklų aliejaus ir formuokite maltinio storio bulvių masės blynus, ant jų viršaus uždėkite jautieną. Ant jos – po cukinijos blyną. Bulvėms paskrudus, blynus apverskite.

  4. FELIX krienų padažą „Roast“ sumaišykite su graikišku jogurtu.

  5. Blynus sudėkite į VORTEX sviestiniu popieriumi išklotą skardą ir kepkite 175 °C temp. apie 5 minutes. Blynus patiekite su padažu, papuoškite žolelėmis ir pabarstykite juodaisiais pipirais.



Skanaus!