Rudeniškas jaukumas: bulviniai blynai su antiena ir bruknėmis (Receptas)

Šviežių bulvių sezonas neįmanomas be bulvinių blynų. Dar vienas receptas skaniausių bulvinių blynų receptainėje: blynai, patiekti su burokėlių uogiene, antienos filė ir bruknėmis.

bulviniai blynai, antienos filė, vmgonline receptas
VMG nuotr.

Bulviniams blynams iškepti reikia:

  • 600 g bulvių

  • 300 g morkų

  • 2 kiaušinių

  • 100 g miltų

  • 300 g virtų burokėlių

  • 30 g balzaminio acto

  • 60 g cukraus sirupo

  • arba cukraus

  • 300 g „Lapino puota“

  • antienos filė su oda

  • 100 g raudonojo vyno

  • 100 g bruknių

  • 2 šakelių rozmarino

  • 1 skiltelės česnako

  • druskos, pipirų

  • aliejaus (kepti)

1. Bulves ir morkas gerai nuplaukite. Jeigu šviežios, lupti nereikės. Sutarkuokite stambia tarka, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai viską sumaišykite ir apkepkite blynus keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių. Tada sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

2. Burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Apkepkite keptuvėje su skiltele česnako ir rozmarino šakele. Supilkite pusę kiekio cukraus sirupo ir visą balzaminį actą. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Antienos filė apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje su prieskoniais, tada ją ištraukite ir supjaustykite griežinėliais. Į tą pačią keptuvę sudėkite bruknes, supilkite raudonąjį vyną ir

likusį cukraus sirupą. Palaukite, kol vynas nugaruos, ir sudėkite pjaustytą antieną.

4. Lėkštėje serviruokite burokėlių uogienę, keptus blynus ir antieną.


Skanaus!