top of page

Vištienos salotos su terijakio padažu (Receptas)

Salotos visada pageidaujamos, ypač tos, sočiosios, kurios gali pakeisti net ir pagrindinį patiekalą. Kviečiame paragauti gaivių, traškių, sočių ir greitai pagaminamų vištienos salotų su terijakio padažu.


salotos su vištiena_Alfo receptas
VMG nuotr.

1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 20 min.


Salotoms su vištiena pagaminti reikia:

  • 200 g vištienos krūtinėlės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų tiršto terijakio padažo

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • 1 šaukšto ryžių acto

  • 150 g įvairių salotų lapų

  • 80 g vyšninių pomidorų

  • 60 g agurko

  • 60 g raudonosios paprikos

  • 50 g žaliųjų alyvuogių

  • HARTRIDGES gaiviojo gėrimo „Root beer“ (patiekimui) 


  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite į 5–6 dalis. Įtrinkite ją druska, pipirais, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, 1 šaukštu tiršto terijakio padažo ir žaliosios citrinos sultimis.

  2. Kepkite grilyje arba ant keptuvės iš abiejų pusių po 3–4 min., kol apskrus, o vidus iškeps.

  3. Likusį alyvuogių aliejų sumaišykite su terijakio padažu ir ryžių actu.

  4. Į lėkštę sudėkite dalį nuplautų salotų.

  5. Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, agurkus ir paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais.

  6. Daržoves sluoksniuokite kartu su salotų lapais.

  7. Iškeptą vištienos krūtinėlę dėkite ant salotų, viską apšlakstykite paruoštu terijakio padažu ir papuoškite žaliosiomis alyvuogėmis.

  8. Patiekite kartu su HARTRIDGES gaiviuoju gėrimu „Root beer“. 


 

Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.


 


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page