Vištienos salotos su terijakio padažu (Receptas)
- eglerace
- 2024-01-03
- 1 min. skaitymo
Salotos visada pageidaujamos, ypač tos, sočiosios, kurios gali pakeisti net ir pagrindinį patiekalą. Kviečiame paragauti gaivių, traškių, sočių ir greitai pagaminamų vištienos salotų su terijakio padažu.

1–2 asm.
Gaminimo laikas: apie 20 min.
Salotoms su vištiena pagaminti reikia:
200 g vištienos krūtinėlės
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų tiršto terijakio padažo
½ žaliosios citrinos sulčių
1 šaukšto ryžių acto
150 g įvairių salotų lapų
80 g vyšninių pomidorų
60 g agurko
60 g raudonosios paprikos
50 g žaliųjų alyvuogių
HARTRIDGES gaiviojo gėrimo „Root beer“ (patiekimui)
Vištienos krūtinėlę supjaustykite į 5–6 dalis. Įtrinkite ją druska, pipirais, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, 1 šaukštu tiršto terijakio padažo ir žaliosios citrinos sultimis.
Kepkite grilyje arba ant keptuvės iš abiejų pusių po 3–4 min., kol apskrus, o vidus iškeps.
Likusį alyvuogių aliejų sumaišykite su terijakio padažu ir ryžių actu.
Į lėkštę sudėkite dalį nuplautų salotų.
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, agurkus ir paprikas supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Daržoves sluoksniuokite kartu su salotų lapais.
Iškeptą vištienos krūtinėlę dėkite ant salotų, viską apšlakstykite paruoštu terijakio padažu ir papuoškite žaliosiomis alyvuogėmis.
Patiekite kartu su HARTRIDGES gaiviuoju gėrimu „Root beer“.
Dar daugiau įdomių receptų šventėms rasite naujoje virtualioje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.
Gardžių atradimų.