Vištienos kotletams reikia:
1 vištienos krūtinėlės
2 kiaušinių
SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“
SANTA MARIA druskos
1 kupino šaukšto pertrintos varškės
2 šaukštų graikiško jogurto
1 šaukšto aliejaus
3 šaukštų miltų
0.5 šaukštelio DR. OETKER kepimo miltelių
SANTA MARIA „Curry Mango“ prieskonių
Laiškinio česnako
2 skiltelių česnako
Pusės saujos šviežių špinatų
6 šaukštų tarkuoto mocarelos sūrio
Aliejaus kepimui
Padažui:
Kelių šaukštų SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“
5–6 vnt. SPILVA marinuotų agurkėlių
1. Į dubenėlį sumuškite kiaušinius. Įberkite SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“, SANTA MARIA druskos. Viską gerai suplakite.
2. Sudėkite varškę, graikišką jogurtą, supilkite aliejų. Išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl maišykite. Įberkite DR. OETKER kepimo miltelių.
3. Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabaliukais. Padalinkite per pusę ir sudėkite į dvi lėkštes.
4. Į vištieną įberkite SANTA MARIA druskos, SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“. Į vieną lėkštę įberkite SANTA MARIA „Curry Mango“ prieskonių, abiejose lėkštėse rankomis įmasažuokite prieskonius į vištieną.
5. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite laiškinį česnaką, česnako skilteles, špinatus. Viską susmulkinkite. Ir dėkite į lėkštę su vištiena, kur nedėjote SANTA MARIA „Curry Mango“ prieskonių.
6. Į abi lėkštes lygiomis dalimis supilkite tešlą ir viską sumaišykite. Įberkite tarkuotos mocarelos sūrio. Išmaišykite. Palikite pastovėti apie 5–10 min.
7. Įkaitinkite keptuvę. Iš dviejų tešlos variantų galite formuoti vieną kotletą arba kepti atskirai. Kotletus apkepkite iš abiejų pusių. Prieš patiekdami, aliejaus perteklių nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
8. Į dubenėlį įdėkite kelis šaukštus SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“, susmulkinkite agurkėlius ir sudėkite ant pomidorų padažo.
9. Valgykite dar karštus su paruoštu padažu.
ALFO PATARIMAI:
· Varškė kotletams suteiks purumo.
· Vištieną galite keisti kalakutiena, triušiena ar žuvimi (tik ne šaldyta, nes ji turi per daug vandens).
· Pjaustykite vištieną ne kvadratėliais, o labiau juostelėmis, kad kotletai geriau suliptų.
· Jei nemėgstate žolelių ar česnakų, galite jų nedėti.
· Prieskonius galite keisti, taip pat galite kepti ne dviejų, o vieno skonio kotletus.
· Prie šių kotletų puikiai tiks lengvas garnyras, tai galėtų būti salotos.
· Galima tokius kotletus kepti ir orkaitėje, bet skanesni jie bus keptuvėje.
Skanaus!
Comments