top of page

Vištiena įdarytos midijos raudonajame padaže (Receptas)

Vištiena įdarytos midijos yra lengvas, sotus ir jaukus patiekalas, puikiai tinkantis romantiškai vakarienei, be to, jį smagu gaminti kartu. Ilgai neužtruksite, o rezultatas pranoks lūkesčius. Pamatysite, kad raudonąjį padažą norėsis išlaižyti iki paskutinio lašelio!


vištiena įdsarytos midijos_Alfo receptas
Alfo Ivanausko nuotr.

Laidą #AlfoVila žiūrėkite čia


 

Prenumeruok Alfo laišką ir kiekvieną penktadienį gauk 10 Alfo atrinktų receptų.


Naujienlaiškį nemokamai prenumeruok čia.


 

2–4 asm.


Vištiena įdarytoms midijoms paruošti reikia:

  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno

  • 8 česnako skiltelių

  • 1 nedidelės aitriosios paprikos

  • 6 šitakių

  • 300–400 g vištienos krūtinėlės

  • Žiupsnio KOTANYI maltos kalendros

  • Žiupsnelio KOTANYI kmynų

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • 2 skardinių MUTTI konservuotų pomidorų

  • 2 konservuotų grilintų paprikų

  • 1–1½ stiklinės VORUTA nealkoholinio vyno

  • 1 kg midijų

  • Keleto petražolių šakelių

1. ¼ svogūno supjaustykite smulkiai, likusį svogūną galite pjaustyti vidutiniais kvadratėliais. 7

česnako skilteles sukapokite, aitriąją papriką susmulkinkite. 2 grybus supjaustykite pailgomis

juostelėmis.

2. Vištienos krūtinėlę sumalkite virtuviniu trintuvu arba labai smulkiai supjaustykite. Berkite

smulkiai supjaustytą svogūną, įtarkuokite česnako skiltelę ir 4 šitakius, berkite KOTANYI

kalendros, kmynų, juodųjų pipirų, druskos. Viską gerai išmaišykite.

3. Į kepimo skardą pilkite OBELIŲ rapsų aliejaus, dėkite ant kaitlentės. Berkite svogūnus, pjaustytus grybus. Viską šiek tiek apkepinkite. Tada sudėkite česnaką ir aitriąją papriką. Pakepinę dėkite MUTTI konservuotus pomidorus, konservuotą papriką (ją pasmulkinkite mentele), pilkite VORUTA nealkoholinio vyno, viską išmaišykite ir troškinkite.

4. Midijas įdarykite paruoštu vištienos įdaru.

5. Į troškinį berkite KOTANYI juodųjų pipirų, druskos, kalendros, kmynų. Viską išmaišykite.

Sudėkite įdarytas midijas.

6. Dėkite į orkaitėje ir kepkite 180 °C temp. apie 15–20 min.

7. Papuoškite plėšytomis petražolėmis.


PATARIMAI

1. Jei nemėgstate vištienos, galite naudoti žuvį, jautienos ar triušienos faršą.

2. Padažą galite paskaninti smulkintais džiovintais pomidorais, rozmarinais ar pjaustytu saliero

stiebu.

3. Troškinį galite patiekti su mėgstama duona (gali būti skrudinta) ar bulvytėmis fri.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page