Midijos grybų padaže (Receptas)

Midijos ir ...grybai? Dieviško skonio patiekalas, kurį pagal šį Alfo receptą pagaminsite greitai ir lengvai.


midijos grybų padaže receptas
VMG nuotr.

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2–3 asm.


Midijoms grybų padaže pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio svogūno

  • 200 g „Shitaki“ grybų

  • 2 česnako skiltelių

  • 3 saliero lapkočių

  • 1 kuokštelio petražolių

  • Keleto meškinių česnakų lapų

  • Šlakelio OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų

  • 50 g sviesto

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 1 stiklinės vandens

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško daržovių sultinio kubelio

  • 1–1½ kg midijų

  • 4–6 riekelių TOSTE skrudinimo duonos „Ruginė“


1. Svogūną supjaustykite mažesniais kubeliais, grybus – vidutiniais gabalėliais, česnaką susmulkinkite, salierą supjaustykite pusžiedžiais. Petražoles ir meškinius česnakus susmulkinkite.

2. Į ZYLE keptuvę pilkite aliejaus, berkite grybus, svogūnus, salierus. Viską pakepinkite, berkite pipirų, dėkite sviestą, meškinius česnakus, tarkuotą česnaką. Įberkite kalendros išmaišykite ir viską apkepkite.

3. Į ZYLE ketaus puodą pilkite vandens, dėkite sultinio kubelį ir jį ištirpdykite. Suberkite į sultinį apkeptas daržoves su grybais. Pavirkite 1 min. ir berkite midijas. Uždarykite dangtį, ant didelės kaitros pakaitinkite kelias minutes.

4. Duoną apskrudinkite ZYLE grilyje.

5. Midijas atsargiai pamaišykite, kad jos pasidengtų padažu ir dar kelias minutes pavirkite. Prieš patiekiant užberkite petražolių.


ALFO PATARIMAI:

· „Shitaki“ grybus galite keisti baltais ar rudais pievagrybiais.

· Petražoles galite dėti ir pamaišius midijas, tuomet jos bus minkštesnės.


Skanaus!